FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽUŽUL: TADIĆEVA INAUGURACIJA POKAZALA NAMJERU SRBIJE DA KRENE PUTEM UKLJUČIVANJA U EUROPSKE INTEGRACIJE

BEOGRAD,11. srpnja 2004.(Hina) - Nedjeljna svečana inauguracijapredsjednika Srbije Borisa Tadića pokazala je namjeru Srbije da krenedrugim putem, putem uključivanja u europske integracije, ocijenio je unedjelju u Beogradu hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul urazgovoru s novinarima hrvatskih medija, nakon završetka inauguracijenovog srbijanskog predsjednika.
BEOGRAD,11. srpnja 2004.(Hina) - Nedjeljna svečana inauguracija predsjednika Srbije Borisa Tadića pokazala je namjeru Srbije da krene drugim putem, putem uključivanja u europske integracije, ocijenio je u nedjelju u Beogradu hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul u razgovoru s novinarima hrvatskih medija, nakon završetka inauguracije novog srbijanskog predsjednika.

"Govor predsjednika Tadića bio je na tom tragu i mi u Hrvatskoj vjerujemo da će to biti i ostvareno. Neke izjave koje su ranije davane, i u toku kampanje, nisu se ni na koji način mogle danas prepoznati. Istaknuta je i želja s ove strane za dobrim odnosima u regiji, a moj dolazak u ime Republike Hrvatske pokazuje našu spremnost za gradnju dobrih i otvorenih odnosa. Za dobre odnose, kao što je poznato, uvijek je potrebno dvoje - mi smo na to spremni, a vjerujemo da će biti spremnosti i s druge strane", kazao je ministar Žužul.

Hrvatska država, dodao je ministar Žužul, bila je predstavljena na adekvatnom nivou, nivou ministara vanjskih poslova, kako je to i dogovoreno s predsjednikom Stjepanom Mesićem i premijerom Ivom Sanaderom.

"Mi smo željeli pokazati svoju otvorenost za gradnju dobrih odnosa, iako nismo sretni svim izjavama koje su se čule u posljednje vrijeme, ali sad je na novom predsjedniku Srbije, koji je u susretu sa mnom iskazao spremnost za gradnju dobrih odnosa, da se to uskoro pokaže i djelima i mi čvrsto vjerujemo u to. Mislimo, također, da nije dobro da je ova svečanost koincidirala s danom kad se ipak svi trebamo sjetiti tragedije koja se dogodila u Srebrenici, ali opet mislimo da smo svojim dolaskom ovdje pokazali kakvu vrstu odnos Republika Hrvatska želi graditi", kazao je ministar Žužul.

Na svečanosti preuzimanja dužnosti novog predsjednika, ministar Žužul, predstojnik Ureda predsjednika Davor Božinović i veleposlanik RH u Beogradu Tonči Staničić, susreli su se i s predsjednikom državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozarom Marovićem, ministrom vanjskih poslova Vukom Draškovićem i srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom, te - kako je kazao ministar Žužul - cijelim nizom europskih ministara.

"Srednja Europa je na inauguraciji bila predstavljena uglavnom na nivou ministara, te smo razgovarali i o situaciji u regiji i što nam predstoji u budućnosti", kazao je na kraju ministar Žužul.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙