FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15.30 SATI

ZAGREB, 11. srpnja 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih zbivanja do 15.30sati:
ZAGREB, 11. srpnja 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih zbivanja do 15.30 sati:

SPLIT - Natječaj za prodaju 89,33 posto temeljnog kapitala Željezare - Split, po posebnim uvjetima, odnosno, za jednu kunu sukladno Vladinoj odluci sa sjednice u Šibeniku održane 19. lipnja, raspisat će se 14. srpnja, potvrđeno je u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP).To će biti treći pokušaj prodaje splitske Željezare nakon što je Vlada prihvatila prijedlog HFP-a, koji posjeduje većinski vlasnički udio, da se prodaja tog gubitaša obavi po posebnim uvjetima, ali uz obvezu da novi vlasnik preuzme svih 400 milijuna kuna duga prema raznim dobavljačima te državnim fondovima i ustanovama.

SPLIT - Predsjednik Sindikata ribara Petar Baranović izjavio je danas kako prošlotjedni sastanak predstavnika sindikata s premijerom Ivom Sanaderom i ministrom Božidarom Kalmetom, predstavlja znatan napredak u pokušajima pronalaženje rješenja za probleme koji muče hrvatske ribare, te da je to, kako je rekao, odlučan zakoret u odnosu na vremena kada su državni dužnosnici odlučivali o strategiji razvitka hrvatskog ribarstva bez sudjelovanja predstavnika struke. Ribari su, ustvrdio je Baranović, zadovoljni najavom državnog sufinanciranja izgradnje ribarske flote, no, upozorio je, taj program ne smije biti dostupan samo velikim i bogatim ribarskim poduzećima.

OSIJEK - Predsjednik osječko-baranjske Županijske skupštine Branimir Glavaš izjavio je danas u Osijeku da županijske vlasti ne sudjeluju, niti će sudjelovati u namještanju natječaja za privatizaciju baranjskog poljoprivrednog kombinata "Belja". Na konferenciji za novinare pozvao je predstavnike sindikata PPDIV-a i HUS-a na dogovor oko usuglašavanja stavova, koje će se poslati Vladi i Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP).

RIJEKA - U izravnom sudaru dvaju osobnih automobila koji se dogodio jutros u 7,10 sati na poluautocesti A6, kod vijadukta Stare Sušice, poginula je vozačica čiji se identitet još utvrđuje, a četiri su osobe ozlijeđene i prevezene su u riječku bolnicu na Sušaku, doznaje se od riječke Policijske uprave. Troje članova češke obitelji teže je ozlijeđeno, a jedan lakše kada je njihovo vozilo jutros u 9 sati kod Vodnjana skliznulo s ceste i udarilo u stablo, priopćila je istarska policija.

SPLIT - Trojica nepoznatih maskiranih muškaraca noćas su, dvadesetak minuta poslije ponoći, u Kaštel Štafiliću presrela 34-godišnjega Gordana S., te su mu, nakon što su ga izudarali po glavi i tijelu, oteli ručnu torbicu u kojoj je bilo oko 25 tisuća kuna, izvijestila je danas splitsko-dalmatinska Policijska uprava. Razbojnici su Gordana S. napali na staroj kaštelanskoj cesti ispred njegove obiteljske kuće u Kaštel Starom, a ukradeni novac bio je utržak iz kioska u njegovu vlasništvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙