FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 10. srpnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskojdo 21 sat.
ZAGREB, 10. srpnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskoj do 21 sat.

PULA - U pulskome brodogradilištu Uljaniku danas je svečano porinut brod "Grande Aversa" za prijevoz 4300 automobila za talijanskog naručitelja - grupu Grimaldi. To je osmi brod koji pulsko brodogradilište gradi za grupu Grimaldi, poznatoga svjetskog brodara za kojeg su dosad predana četiri manja broda za prijevoz 4300 automobila i tri veća za prijevoz 5200 automobila. Nakon današnjeg porinuća položena je kobilica za treći od četiri ugovorena tankera za tvrtku Novoship.

KALI - U Kalima na otoku Ugljanu danas je predstavljen ogledni projekt za pripremanje jedinstvenih jela od jadranske plave ribe pod nazivom "Srdela snack". Pokrovitelj projekta je Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, a svrha mu je na domaćemu turističkom tržištu ponuditi prehrambeno vrijedan, jednostavan i prihvatljiv obrok od plave ribe u ugostiteljskim objektima brze hrane pod nazivom "Srdela snack" - samostojećim dalmatinskim kućicama ili u kamenim kućama.

ZAGREB - Čelnici Hrvatske narodne stranke Vesna Pusić i Radimir Čačić najavili su danas da će otvoriti pregovore s SDP-om i HSS-om u vezi s lokalnim izborima, a već će danas formalizirati predizbornu koaliciju s Liberalnom strankom i Librom. U stanci konstituirajuće sjednice Središnjeg odbora, na upit novinara je li HNS otvoren za koaliciju s HDZ-om, istaknuli su da je koalicija HNS-a s HDZ-om moguća samo na najnižim razinama lokalne samouprave. "Stranka koja svjedoči o svojoj nesposobnosti u obnašanju vlasti ne može biti partner stranci projekata", dodao je Čačić.

ŠUMA GOLUBINJAK - Na tradicionalnom susretu umirovljenika u parku šumi Golubinjaku u Gorskom kotaru danas se okupilo nekoliko tisuća umirovljenika iz Primorsko-goranske, Karlovačke, Istarske, Ličko-senjske i Zadarske županije, te njihovi gosti iz Slovenije i Italije. Predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Vladimir Lokmer tom je prigodom rekao da se primjećuje napredak prema ispunjenju dijela umirovljeničkih zahtjeva, koji će, kako je istaknuo, i dalje biti na osnovi odluke Ustavnog suda o vraćanju duga umirovljenicima.

PULA,RUPA/PASJAK,GORIČAN - Preko graničnih prijelaza sjeverozapadne Hrvatske od petka do danas u 13 sati ušlo je više od 150 tisuća stranaca i osam tisuća domaćih gostiju, a otputovalo je oko 81 tisuću gostiju, doznaje se od istarske, primorsko-goranske i međimurske Granične policije. Među strancima najviše je bilo Slovenaca, Talijana, Nijemaca, Čeha i Poljaka.

ZAGREB - Na svim cestama promet je u opadanju, s tim što je i dalje nešto gušći od mora prema unutrašnjosti. Mogući su kratkotrajni zastoji na državnoj cesti 1 kroz Plitvička jezera. Na autocesti Zagreb-Karlovac u Lučkom otvoreno je devet izlaza i ne čeka se na naplatu cestarina. Promet na granični prijelazima u Istri i sjeverozapadnom dijelu zemlje na ulazu u Hrvatsku srednjeg je intenziteta i teče nesmetano, osim na Maclju i Bregani gdje se povremeno formiraju kraće kolone.

ZAGREB - Film Zrinka Ogreste "Tu", koji je snimljen u produkciji Interfilma i Hrvatske televizije, na 39. međunarodnom filmskom festivalu u Karlovym Varyma osvojio je Kristalni globus - posebnu nagradu žirija, objavila je večeras Hrvatska televizija. Kristalni globus se smatra drugom nagradom Festivala i najveća je koju je jedan hrvatski film dobio na međunarodnom festivalu prve kategorije. Nagrada će Ogresti biti uručena večeras, na završnoj svečanosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙