FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS: ministri Čobanković i Hebrang trebaju odstupiti zbog otkrivenoga GMO-a sjemena

ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatska seljačka stranka (HSS)priopćila je danas kako očekuje da će ministar poljoprivrede PetarČobanković i ministar zdravstva Andrija Hebrang odstupiti sa svojihdužnosti nakon što je potvrđena sumnja da jedan tip sjemenskogakukuruza korišten u Hrvatskoj sadrži genetski preinačene organizme(GMO).
ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatska seljačka stranka (HSS) priopćila je danas kako očekuje da će ministar poljoprivrede Petar Čobanković i ministar zdravstva Andrija Hebrang odstupiti sa svojih dužnosti nakon što je potvrđena sumnja da jedan tip sjemenskoga kukuruza korišten u Hrvatskoj sadrži genetski preinačene organizme (GMO).

U današnjem priopćenju HSS-a ističe se da "šokantno" priznanje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, dano nakon višemjesečnog traženja HSS-a, potvrđuje da "Čobanković i Hebrang očigledno nisu ozbiljno shvatili posao za koji su zaduženi".

Ova Vlada je "svojom nezainteresiranošću i neprovođenjem zakona ugrozila domaću proizvodnju hrane i u pitanje dovela koncept Hrvatske kao zemlje slobodne od GMO-a - GMO free country", kaže se u priopćenju.

HSS zahtjeva da se hitno objave podatci o kojem je sjemenu riječ, koliko je takvoga sjemena i na kojoj je površini i lokaciji zasijano, kako će se uništiti usjevi i obeštetiti seljaci i utvrditi odgovornost za neprovođenje zakona.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva potvrdilo je danas da je ponovnom analizom utvrđeno da jedan tip sjemenskoga kukuruza korišten u Hrvatskoj sadrži GMO organizme. Ministarstvo je najavilo da će, sukladno Zakonu o zaštiti prirode, poduzeti propisane mjere te da će o tomu javnost biti iscrpno obaviještena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙