FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HPZS: MALI POMAK U RAZVOJU POLJOPRIVREDE UČINJEN, NO JOŠ UVIJEK NEDOVOLJaN

ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Poljoprivreda treba dobiti mjestokoje joj pripada u razvoju ove zemlje, a dolaskom nove Vlade učinjenje mali pomak u strategijskom smislu, no to još uvijek nije dovoljno,istaknuto je na današnjoj sjednici Nadzornog i Izvršnog odboraHrvatskog poljoprivrednog zadružnog saveza (HPZS).
ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Poljoprivreda treba dobiti mjesto koje joj pripada u razvoju ove zemlje, a dolaskom nove Vlade učinjen je mali pomak u strategijskom smislu, no to još uvijek nije dovoljno, istaknuto je na današnjoj sjednici Nadzornog i Izvršnog odbora Hrvatskog poljoprivrednog zadružnog saveza (HPZS).

Zadrugari su pozitivnim ocijenili programe resornog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, koje je kao svoje strateške odrednice daljnjeg razvoja poljoprivrede između ostaloga navelo i razvoj vinogradarstva i voćarstva, kao visoko dohodovnih i radno intenzivnih djelatnosti.

Naime, prema operativnom programu podizanja trajnih nasada u naredne četiri godine trebalo bi se podići ukupno 33.500 hektara trajnih nasada, od čega 13.000 hektara vinograda, 15.000 hektara voćnjaka i 5.500 hektara maslina.

Cilj je operativnih programa, istaknuto je, stvaranje konkurentnih domaćih proizvoda, što je posebice značajno zbog ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Na sastanku Nadzornog i Izvršnog odbora HPZS-a je najavljeno kako će na jesen, vjerovatno u sklopu međunarodnog Zagrebačkog velesajma biti održano i savjetovanje o uključivanju poljoprivrednih gospodarstava u sustav obveznika poreza na dohodak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙