FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NEOBVEZUJUĆI NATJEČAJ ZA PRODAJU V. LENCA

KOSTRENA, 9. srpnja (Hina) - Odbor vjerovnika brodogradilišta ViktoraLenca d.d. u stečaju danas je odlučio da se to brodogradilište prodate da se raspisivanjem neobvezujećeg natječaja za pojedinačnu prodajupogona u Martinšćici, doka 11 i pogona u Vranjicu, ispita njihovavrijednost na tržištu, kazao je danas nakon sjednice predsjednik togodbora Miljenko Krželj.
KOSTRENA, 9. srpnja (Hina) - Odbor vjerovnika brodogradilišta Viktora Lenca d.d. u stečaju danas je odlučio da se to brodogradilište proda te da se raspisivanjem neobvezujećeg natječaja za pojedinačnu prodaju pogona u Martinšćici, doka 11 i pogona u Vranjicu, ispita njihova vrijednost na tržištu, kazao je danas nakon sjednice predsjednik tog odbora Miljenko Krželj.

Odluka o natječaju prihvaćena je na prijedlog International Finanace Corporationa (IFC), jednog od vjerovnika brodogradilišta, rekao je Krželj na konferenciji za novinare dodavši da će konačnu odluku o tome donijeti Skupština vjerovnika.

Predstavnici općine Kostrena suzdržali su se od glasovanja o takvoj odluci jer smatraju da bi u natječaju trebalo navesti i cijenu brodogradilišta.

Stečajni upravitelj Milenko Škrlec procjenjuje da je dok 11 moguće prodati za oko 30 milijuna dolara. Jedna od mogućnosti za rješenje stečaja je da se novcem od prodaje doka 11 namire razlučni vjerovnici, osim države, te da država postane vlasnik brodogradilišta, kazao je Škrlec.

Na novinarsko pitanje Krželj je kazao da Ministarstvo financija i HBOR, najveći vjerovnici brodogradilišta, još nisu iznijeli svoj stav o načinu provedbe stečaja. Rekao je da postoje neizravne ponude za kupnju doka 11 te da se raspravlja o podržavljenju brodogradilišta.

Ponuda ruskog OMZ-a o kupnji brodogradilišta za 5 milijuna dolara ocijenjena je neprimjerenom te danas nije razmatrana.

Brod Kraka, koji je nakon nagodbe s danskim naručiteljem ostao u brodogradilištu, ponuđen je na prodaju. Od dobivena novca namirit će se Splitska banka koja je sudjelovala u nagodbi, troškovi međunarodne arbitraže, a ostalo će pripasti V. Lencu.

Po riječima Krželja stečajni upravitelj podnio je danas izvješće o radu koje će trebati izmijeniti i dopuniti.

Škrlec je kazao da je nakon otvaranja stečaja u prosincu 2003. u prva tri mjeseca ostvaren gubitak od 5 milijuna kuna, a u drugom tromjesečju od 1,8 milijuna kuna.

Brodogradilište je prva dva mjeseca nakon otvaranja stečaja, na osnovi ugovora o radu, moralo isplaćivati plaće za oko 850 radnika, iako je bilo posla za njih oko 500, što je uzrokovalo troškove i gubitke, kazao je. Ukupan prihod brodogradilišta od otvaranja stečaja je oko 60 milijuna kuna.

U Lencu se sada obavljaju radovi na izgradnji dvaju plinskih platforma, te dva remonta, a sutra se očekuje početak još jednog remonta.

(Hina) xhšup yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙