FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SPLIT: TRAJEKT "SUPETAR" PREDAN JADROLINIJI

SPLIT, 6. srpnja 2004. (Hina) - Nekoliko puta odgađana primopredajanovoizgrađenog Jadrolinijina trajekta "Supetar" obavljena je danas usplitskoj Gradskoj luci.
SPLIT, 6. srpnja 2004. (Hina) - Nekoliko puta odgađana primopredaja novoizgrađenog Jadrolinijina trajekta "Supetar" obavljena je danas u splitskoj Gradskoj luci.

Trajekt je vrijedan 5,7 milijuna eura. Započeo se graditi u riječkom brodogradilištu Viktoru Lencu, ali je Vlada donijela odluku da se taj posao dodijeli Brodosplitovu Brodogradilištu specijalnih objekata (BSO).

Splićani su imali velike probleme u gradnji tog trajekta jer je bivša Vlada kasnila u donošenju odluke o izdavanju državnih jamstava u visini od 90 posto vrijednosti posla. Zbog toga je došlo do pomicanja rokova u isporuci broda, jer je Brodosplitov BSO, kako je rekao njegov direktor Damir Arapović, istodobno gradio brod i nabavljao projektnu dokumentaciju.

Najavljeno je kako bi se novi trajekt, kapaciteta 600 putnika i 100 automobila, mogao u srijedu uključiti u promet na liniji Split- Supetar.

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta najavio je da će nacionalni putnički brodar Jadrolinija prihvatiti petogodišnji program obnove bijele flote, vrijedan 114 milijuna eura, koji uključuje gradnju devet brodova u hrvatskim brodogradilištima te nabavu jednog polovnog trajekta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙