FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDAO SE BIVŠI ČELNIK ENRONA KENNETH LAY

HOUSTON, 8. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Bivši predsjednik uprave iizvršni direktor Enrona Kenneth Lay danas se predao saveznim vlastimakako bi odgovarao za kriminalne optužbe vezane uz njegovo upravljanjetim bivšim energetskim gigantom koji se s najviših razina na WallStreetu strmoglavio u bankrot i nemilost.
HOUSTON, 8. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Bivši predsjednik uprave i izvršni direktor Enrona Kenneth Lay danas se predao saveznim vlastima kako bi odgovarao za kriminalne optužbe vezane uz njegovo upravljanje tim bivšim energetskim gigantom koji se s najviših razina na Wall Streetu strmoglavio u bankrot i nemilost.

Lay uporno odbacuje sve optužbe, a u svojem je jučer objavljenom priopćenju istakao kako nije učinio ništa pogrešno te da optužbe nisu opravdane.

Taj je nekadašnji predvodnik korporativne Amerike suočen s kriminalnim optužbama vezanim uz njegove aktivnosti prije nego je ta kompanija otišla u stečaj u prosincu 2001.

Prije nego je postao tada najveći stečaj u američkoj korporativnoj povijesti, Enron je bio sedma po veličini kompanija u Sjedinjenim Državama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙