FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zagreb: poglavarstvo dalo pozitivno mišljenje za stečaj spalionice opasnog otpada puto

ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo danasje dalo pozitivno mišljenje za pokretanje stečajnog postupka uspalionici opasanog otpada PUTO d.o.o. koja je u 70-postotnomvlasništvu zagrebačkog trgovačkog društva "Čistoća" i 30-postotnomvlasništvu dvaju privatnih vlasnika.
ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo danas je dalo pozitivno mišljenje za pokretanje stečajnog postupka u spalionici opasanog otpada PUTO d.o.o. koja je u 70-postotnom vlasništvu zagrebačkog trgovačkog društva "Čistoća" i 30-postotnom vlasništvu dvaju privatnih vlasnika.

Grad Zagreb je za potporu PUTO-u izdvojio 10,5 milijuna kuna u protekle dvije godine otkad je ondje, na platou međuskladišta, 1. kolovoza 2002. izbio požar.

Nakon požara, Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja je zabranilo rad uređaja za termičku obradu otpada, a isto rješenje izdano je i nakon ponovljenog inspekcijskog nadzora. S obzirom da ta rješenja Ministarstvo nije povuklo, stekli su se uvjeti za stečaj i tu nismo imali drugog izlaza, rekao je pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo na sjednici Poglavarstva.

Dodao je da će se opasni otpad do daljnjega morati izvoziti za što se novac izdvaja iz gradskog proračuna, dok dvojica privatnih suvlasnika PUTO-a to uopće ne financiraju.

Prežigalo je također izvijestio da se sa Zagrebačkom županijom pregovara o mogućnosti gradnje spalionice, za komunalni, ali ne i opasni otpad, te da će županiji ponuditi sporazum o zbrinjavanju komunalnog otpada kad Gradsko poglavarstvo i Gradska skupština donesu službenu odluku o gradnji spalionice.

Gospodarski pročelnik se pohvalio da je Gradu Zagrebu povećan kreditni rejting, što je treći put u zadnje tri godine.

Članovi Poglavarstva su donijeli zaključak o raskidu ugovora o zastupanju i naknadi troškova za rad dosadašnjeg punomoćnika, odvjetnika Almira Dervišbegovića, u zastupanju Grada Zagreba kod rješavanja zemljišnoknjižnog upisa nekretnina kupljenih od Zagrepčanke d.d. u stečaju. Gradonačelnica Vlasta Pavić ranije je otkazala punomoć tom odvjetniku.

U zaključku se napominje da će se pitanje materijalnih obveza riješiti naknadno, a tajnik Poglavarstva Vidoje Bulum je objasnio da je Grad Dervišbegoviću dosad platio bruto iznos od 300.000 kuna te najavio da bi se o preostalom iznosu trebali sporazumno dogovoriti.

Grad Zagreb je danas izdvojio po 250.000 kuna za svaki od tri doma za starije i nemoćne osobe i to na Medveščaku, u Maksimiru i u Trnju za projekt gerontološkog centra kojim bi se ove godine osigurala neposredna skrb u zaštiti zdravlja starijih osoba: od preventivnih i zdravstvenih pregleda do uključivanja u društvene igre i kreativne radionice.

Utvrđen je i program za pozivni arhitektonsko-urbanistički natječaj "Petrinjska 53" te data suglasnost trgovačkim društvima Mamić d.o.o. i Kordić nekretnine d.o.o. za financiranje komunalne infrastrukture s pristupnom prometnicom za izgradnju poslovnih građevina na križanju Lučićeve i Humboltove ulice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙