FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Omiška tvornica Omial treći put na prodaju po još nižoj cijeni

SPLIT, 1. srpnja 2004. (Hina) - Skupština vjerovnika omiške tvornicealuminijske ambalaže "Omial" u stečaju odlučila je danas da se i potreći put raspiše natječaj za prodaju tvornice i to za 11,3 milijunakuna, te uz obvezu zapošljavanja 80 od 220 bivših radnika.
SPLIT, 1. srpnja 2004. (Hina) - Skupština vjerovnika omiške tvornice aluminijske ambalaže "Omial" u stečaju odlučila je danas da se i po treći put raspiše natječaj za prodaju tvornice i to za 11,3 milijuna kuna, te uz obvezu zapošljavanja 80 od 220 bivših radnika.

Ta je cijena za 30 posto niža od cijene iz posljednjeg pokušaja prodaje tvrtke, početkom lipnja.

Stečajni upravitelj Marko Bitanga predložio je sniženje cijene, jer se na prošla dva natječaja, s početnom cijenom od 19, odnosno 16,1 milijun kuna, nije javio nitko zainteresiran za kupnju, unatoč postojanju određenih pisma namjere tvrtki iz Hrvatske, Italije, Kanade i Rusije za kupnju ili poslovnu suradnju s Omialom.

Vjerojatnije je, drži Bitanga, da će se tvornica nad kojom je stečaj proglašen u travnju ove godine, na ovakav način ipak prodati.

Za kupnju je najviše zainteresirana zadarska tvrtka Aluplast koja je i ranije surađivala s Omialom, a koja je u pismu namjere navela cijenu od 12 milijuna kuna.

Omiški Omial opterećen je dugovanjima od ukupno 54 milijuna kuna, do čega oko 23 milijuna potražuju radnici, a ostatak razlučni vjerovnici, državne ustanove, šibenski TLM i HEP.

Kako se potraživanja mogu prijavljivati do 15. srpnja, njihov bi se konačni iznos mogao znati krajem srpnja, za kada je zakazano novo stečajno ročište.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙