FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VEĆINA NJEMACA NE SLAŽE SE S NEDAVNIM ŠIRENJEM EU - ANKETE

BERLIN, 9. srpnja 2004. (Hina) - Većina Nijemaca se ne slaže s nedavnimproširenjem Europske unije, a velika većina se protivi daljnjimproširenjima, proizlazi iz studije Europske komisije za Njemačku,predstavljene u petak u Berlinu.
BERLIN, 9. srpnja 2004. (Hina) - Većina Nijemaca se ne slaže s nedavnim proširenjem Europske unije, a velika većina se protivi daljnjim proširenjima, proizlazi iz studije Europske komisije za Njemačku, predstavljene u petak u Berlinu.

Kako proizlazi iz tzv. proljetnog Euro Barometra, ispitivanja koje se po nalogu Europske komisije vrši dva puta godišnje, posljednje proširenje EU-a podržava samo 28 posto ispitanih Nijemaca, dok sljedeći krug proširenja podržava svega 24 posto ispitanih. Njemačka se tako, zajedno s Austrijom, nalazi na samom europskom dnu kada je u pitanju potpora proširenju.

No, kako pokazuje Euro Barometar, i većina Europljana se protivi novim proširenjima. Tako je na pitanje podržava li nova proširenja 37 posto ispitanih diljem Europske unije odgovorilo negativno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙