FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVINE: DEUTSCHE BANK ZAPLIJENIO SADAMOVE MILIJUNE

HAMBURG, 3. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Njemačka banka Deutsche Banklani je iskoristila rupu u zakonu i zaplijenila 28 milijuna dolara stalijanskoga računa Sadama Huseina, objavile su u subotu njemačkenovine.
HAMBURG, 3. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Njemačka banka Deutsche Bank lani je iskoristila rupu u zakonu i zaplijenila 28 milijuna dolara s talijanskoga računa Sadama Huseina, objavile su u subotu njemačke novine.

Sadam je novac 1990 položio u Deutsche Bank SpA, talijansku podružnicu te frankfurtske banke, objavio je časopis Der Spiegel.

Prema odredbama rezolucija Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, svi su Sadamovi računi zamrznuti dok se ne osnuje fond za poslijeratni razvoj Iraka.

No Deutsche Bank je iskoristio jednu odredbu Europske unije koja bankama omogućuje da zaplijene zamrznuta sredstva za namirivanje dugova.

Tako je Deutsche Bank iskoristila tih 28 milijuna dolara za plaćanje dijela duga od 150 milijuna, piše u Der Speigelu koji izlazi u ponedjeljak.

Transakcija je obavljena 22. rujna prošle godine, a novi EU-ov propis koji je "zakrpao" tu zakonsku rupu stupio je na snagu 16. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙