FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO ĆE KAZNITI VOJNIKE ZBOG SEKSA SA ŽENAMA ŽRTVAMA TRGOVINE LJUDIMA

BRUXELLES, 9. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Vojnici koji su održavalispolne odnose sa ženama - žrtvama trgovine ljudima bit će kažnjeni,priopćeno je u petak iz sjedišta NATO-a.
BRUXELLES, 9. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Vojnici koji su održavali spolne odnose sa ženama - žrtvama trgovine ljudima bit će kažnjeni, priopćeno je u petak iz sjedišta NATO-a.

NATO ima "nultu stopu tolerancije" prema trgovini ljudima, a to se odnosi i na vojnike koji koriste usluge žena prodanih u seksualno roblje, naglašava se u priopćenju.

U nekim državama gdje se nalaze NATO vojnici nema reda i zakona, cvjeta kriminal i korupcija, što stvara pogodno tlo za trgovce ljudima, rekao je norveški veleposlanik pri NATO-u Kai Eide. Po njegovim riječima, gotovo 90 posto seksualnih usluga u BiH pružaju žene, žrtve trgovine ljudima.

NATO u priopćenju navodi da će se kazne izvršavati na razini nacionalnih vojski 26 članica NATO-a. "Riječ je o ozbiljnim, a ne simboličnim kaznama", istaknuo je američki veleposlanik Nicholas Burns.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙