FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUMSFELD SIGURAN U ULOGU NATO-A U OSNIVANJU IRAČKIH VOJNIH SNAGA

LONDON, 27. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Američki ministar obrane DonaldRumsfeld u nedjelju je izjavio kako vjeruje da će se čelnici NATO-a napredstojećem summitu u Istanbulu uspjeti složiti u pogledu potrebe data organizacija odigra glavnu ulogu u osnivanju iračkih vojnih snaga.
LONDON, 27. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Američki ministar obrane Donald Rumsfeld u nedjelju je izjavio kako vjeruje da će se čelnici NATO-a na predstojećem summitu u Istanbulu uspjeti složiti u pogledu potrebe da ta organizacija odigra glavnu ulogu u osnivanju iračkih vojnih snaga.

"U slučaju Iraka, predviđamo da će se šefovi država na summitu uspjeti dogovoriti da NATO odigra glavnu ulogu u uvježbavanju i osnivanju iračkih snaga sigurnosti", rekao je Rumsfeld koji se nalazi u Istanbulu gdje će u ponedjeljak i utorak sudjelovati u radu NATO-ova summita, za program BBC-a.

Glavni tajni NATO-a Jaap de Hoop Scheffer u subotu je izjavio kako je načelni dogovor već postignut. "Predviđeno je da šefovi država i vlada zemalja članica NATO-a na summitu u Istanbulu potvrde dogovor oko toga pitanja", istaknuo je Scheffer u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙