FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISTANBUL: PRIVEDENE TRI OSOBE OSUMNJIČENE ZA EKSPLOZIJU

ISTANBUL, 24. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Istanbulska je policijaprivela tri osobe, među kojima jednu ženu, osumnjičene za eksplozijubombe u mjesnom autobusu pri čemu su smrtno stradale četiri osobe, anajmanje 15 ih je ozlijeđeno u četvrtak u turskoj metropoli, prenosinovinska agencija Anatolija.
ISTANBUL, 24. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Istanbulska je policija privela tri osobe, među kojima jednu ženu, osumnjičene za eksploziju bombe u mjesnom autobusu pri čemu su smrtno stradale četiri osobe, a najmanje 15 ih je ozlijeđeno u četvrtak u turskoj metropoli, prenosi novinska agencija Anatolija.

Dva su uhićenja izvršena u četvrti odakle je autobus krenuo.

Za organiziranje akcije policija sumnjiči skupinu ekstremne ljevice.

Policija je provela istragu u trgovačkim centrima i na postajama u Istanbulu, prvom turskom gradu s više od 12 milijuna stanovnika koji će uz visoke mjere sigurnosti ugostiti summit NATO-a 28. i 29. lipnja

"Uzimajući u obzir slične eksplozije ovih dana u Istanbulu, velika je vjerojatnost da su djelo ilegalne ekstremne ljevičarske organizacije", procijenio je gradonačelnik Muammer Guler.

Bomba je, kako je rekao Guler, "eksplodirala na koljenima mlade žene u dobi od približno 25 godina". Nije, međutim, jasno rekao je li žena, čiji identitet nije poznat, bila među mrtvima.

Autobus nije bio cilj atentata, rekao je gradonačelnik koji pretpostavlja da je bomba eksplodirala prerano.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙