FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SENAT POTVRDIO GENERALA CASEYJA ZA ZAPOVJEDNIKA MEĐUNARODNIH SNAGA U IRAKU

WASHINGTON, 25. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Američki Senat je u četvrtakkasno navečer jednoglasno potvrdio generala Georgea Caseyja zazapovjednika međunarodnih snaga u Iraku, dužnost koju je prije njegaobnašao general Ricardo Sanchez.
WASHINGTON, 25. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Američki Senat je u četvrtak kasno navečer jednoglasno potvrdio generala Georgea Caseyja za zapovjednika međunarodnih snaga u Iraku, dužnost koju je prije njega obnašao general Ricardo Sanchez.

General Casey (55), koji je nepoznat široj javnosti, bio je drugi čovjek kopnene vojske, a uskoro će biti najviši časnik američke vojske u Iraku.

U prigodi njegova imenovanja u svibnju, čelnik Pentagona nastojao je na činjenici da je smjena generala Sancheza uobičajen postupak i da nema veze s aferom zbog zlostavljanja u zatvoru Abu Ghraib.

General Casey je u četvrtak ujutro izjavio pred povjerenstvom Senata za oružane snage da će jedan od njegovih prioriteta biti slanje NATO-ove brigade u Irak radi zaštite UN-ove misije za organiziranje izbora.

Isto tako je kazao da će njegova zadaća uglavnom biti "suradnja s iračkim vlastima radi svladavanja pobune i obučavanje iračkih snaga", zadaća u kojoj bi NATO mogao imati važnu ulogu, po njegovu mišljenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙