FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15.30 SATI

ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih događaja do 15.30sati:
ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih događaja do 15.30 sati:

ZAGREB - Ministar financija Ivan Šuker razgovarao je danas s Adom Melkertom, izvršnim direktorom Svjetske banke, tijekom njegova dvodnevnog službenog posjeta Republici Hrvatskoj. Ministar Šuker je Melkerta upoznao s tijekom priprema Strategije suradnje Republike Hrvatske i Svjetske banke, te s planom razgovora o budućim investicijskim zajmovima i zajmovima za strukturnu prilagodbu. U priopćenju Ministarstva financija se navodi da je Melkert izrazio spremnost podržati planove hrvatske Vlade na Odboru izvršnih direktora, koji, kako je istaknuo, o RH ima izuzetno pozitivno mišljenje, posebno sada nakon što je dobila status kandidata za EU.

ZAGREB - Film "Svjedoci" Vinka Brešana, nastao u produkciji Interfilma i Hrvatske radiotelevizije, na 39. međunarodnom filmskom festivalu u Karlovym Varyma osvojio je nagradu "Phillip Morris Award" za najbolji film u programu "East of the West", izvijestio je danas Interfilmpress. Program "East of the West" bio je sastavljen od odabranih istočnoeuropskih filmova koji su prikazivani na festivalima - Cannes, Venecija, Berlin, Montreal, Locarno i drugi. Za nagradu "Phillip Morris" natjecalo se 16 filmova iz Hrvatske, Rusije, Madžarske, Estonije, Kazahstana, Makedonije, Srbije i Crne Gore, Rumunjske i Češke.

VUKOVAR - Knjiga "Vukovar 91. - međunarodni odjeci i značenje" predstavljena je danas u prostorijama Centra za istraživanje ratnih zločina u vukovarskoj četvrti Borovo naselje. Knjiga predstavlja zbornik radova s dvaju znanstveno-stručnih simpozija održanih 2001. i 2002. u Zagrebu u organizaciji Instituta "Ivo Pilar". Sadrži 13 različitih radova koji obuhvaćaju aspekte međunarodno-pravnih okolnosti i međunarodne sigurnosti odjeka Vukovara u međunarodnoj javnosti na području Europe, Australije i Sjeverne Amerike.

OSIJEK - Sudsko vijeće osječkog Županijskog suda proglasilo je danas osječkog poduzetnika Gorana Čehobašića krivim za kaznena djela protiv službene dužnosti te zlouporabe položaja i ovlasti u slučaju prijevare Ravnateljstva za robne zalihe RH i nepravomoćno ga osudilo ga na kaznu zatvora od 2 godine i 6 mjeseci. Ostali optuženici u ovome predmetu Dijana Bobić, Mirko Bandić i Eduard Werkman, koje je optužnica teretila da su Čehobašiću pomagali u ovim kaznenim djelima, oslobođeni su optužbe jer sudsko vijeće u dokaznom postupku nije pronašlo bitne elemente namjere pomaganja prvooptuženom.

ZAGREB - Svake godine oko tisuću studenata preda molbu za smještaj u jedan od pet zagrebačkih studentskih domova, a njih 25 posto ne uspije dobiti mjesto, izjavio je pomoćnik ravnatelja za smještaj Studentskoga centra Ivan Lešković, dodajući kako sličnu situaciju očekuje i na jesen. U studentskim domovima ima 7310 mjesta, najviše u studentskom domu "Stjepan Radić" - 3544, zatim u "Cvjetnom naselju" - 1762, "Anti Starčeviću" - 1237, na "Lašćini" - 482 te u studentskom domu "Ivan Meštrović" - 285 mjesta.

ZAGREB - Agencija za multilateralno garantiranje investicija (MIGA), članica grupe Svjetske banke i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) dogovorili su potpisivanje Sporazuma o suradnji tih dviju financijskih institucija, objavili su danas iz HBOR-a. HBOR je posjetilo izaslanstvo MIGA-e, na čelu s izvršnom potpredsjednicom Yukiko Omura, koja je prvi put nakon imenovanja na novu dužnost bila u službenom posjetu HBOR-u.

ZAGREB - Općinski državni odvjetnik u Dugom Selu Dražen Diklić izjavio je danas da se na temelju obdukcijskog nalaza ne može zaključiti koji je točan uzrok smrti troje štićenika Centra za rehabilitaciju Stančić. Troje štićenika Centra Stančić umrlo je u noći 10. na 11. ožujka, dok ih je 113 imalo želučane tegobe, a prvo se pretpostavljalo da su umrli zbog trovanja hranom. "Večernji list" objavio je danas, pozivajući se na nalaze obdukcije, da je troje štićenika "po svemu sudeći" umrlo od sedativa i laksativa, a ne od trovanja hranom.

ZAGREB - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo danas je dalo pozitivno mišljenje za pokretanje stečajnog postupka u spalionici opasanog otpada PUTO d.o.o. koja je u 70-postotnom vlasništvu zagrebačkog trgovačkog društva "Čistoća" i 30-postotnom vlasništvu dvaju privatnih vlasnika. Grad Zagreb je za potporu PUTO-u izdvojio 10,5 milijuna kuna u protekle dvije godine otkad je ondje, na platou međuskladišta, 1. kolovoza 2002. izbio požar.

ZAGREB - Tristo hematoloških bolesnika koji se liječe u Zavodu za hematologiju KBC-a Zagreb uputilo je proteklih dana peticiju ministru zdravstva Andriji Hebrangu u znak prosvjeda zbog ukidanja dnevne bolnice gdje su u jednom danu i na jednom mjestu mogli obaviti sve potrebne pretrage i terapiju, te razgovarati sa svojim liječnikom. Oboljeli su od kraja lipnja ove godine prisiljeni dio pretraga obavljati u domovima zdravlja, te svakodnevno obilaziti zdravstvene ustanove u potrazi za nalazima, što zbog svog teškog zdravstvenog stanja ne mogu raditi, rekao je na konferenciji za novinare predstavnik oboljelih od hematoloških bolesti Mario Drlje.

ZAGREB - Na sjevernoj strani otoka Hvara, u području Starigrada i Jelse, otkriveni su tragovi stopala nekoliko dinosaura, objavio je na današnjoj konferenciji za novinare hrvatski paleontolog Jakov Radovčić, koji je zajedno s Katarinom Krizmanić iz Hrvatskog paleontološkog muzeja sudjelovao u tom istraživanju. Oni su bili dio međunarodnog znanstvenog tima koji je na Hvaru vodio Michael Caldwell s kanadskoga Sveučilišta Alberte iz Edmontona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙