FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

RIJEKA - Vrhovni sud odbio je danas kao neosnovane žalbe državnog odvjetnika kao i optuženika za ratni zločin Tihomira Oreškovića, Stjepana Grandića i Mirka Norca Keve i potvrdio presudu suda prvog stupnja u osuđujućem dijelu te u oslobađajućem dijelu u odnosu na optuženika Ivicu Rožića, izvijestio je predsjednik Županijskog suda u Rijeci Veljko Miškulin na konferenciji za novinstvo, dodavši da je presuda stigla jutros u Rijeku. Vrhovni sud odbacio je žalbu državnog odvjetnika na oslobađajući dio presude optuženih Oreškovića i Norca. Time su zatvorske kazne od 15 godina za Tihomira Oreškovića, 12 za Mirka Norca i 10 za Stjepana Grandića te oslobađajuća presuda za Ivicu Rožića postale pravomoćnima.

VUKOVAR - Biciklistička karavana "Put prijateljstva biciklista Vukovar - Ljubljana", koju organizira Savez hrvatskih društava u Sloveniji , krenula je jutros ispred robne kuće Velepromet, u središtu Vukovara. Na put dug 500 kilometara krenulo je 35 biciklista, a osim Hrvata iz Slovenije u karavani sudjeluju i biciklisti Slovenci. Prema riječima predsjednika Saveza hrvatskih društava u Sloveniji Ive Garića, biciklistička karavana od Vukovara do Ljubljane velik je doprinos stvaranju još boljih prijateljskih veza između Hrvata i Slovenaca.

KRIŽEVCI - Trafostanica 35/10 kilovolta koja će opskrbljivati električnom energijom buduću tvornicu mineralne i izvorske vode Badela 1862 u križevačkom selu Apatovac sagrađena je tri i pol mjeseca prije roka i danas je počela s pokusnim radom. Ulaganje u trafostanicu vrijedno je 11,2 milijuna kuna, od čega je većinu sredstava, 7,8 milijuna kuna osigurao Badel 1862 i njegovo poduzeće "Kalničke vode" u Križevcima.

OSIJEK - Potkraj svibnja u osječkoj Područnoj službi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) bilo je evidentirano 32.246 nezaposlenih osoba, što je 2,8 posto manje nego u travnju i 3,7 posto manje u odnosu na svibanj prošle godine. Po podacima Područne službe, nakon povećanja u siječnju i veljači, u ožujku je zaustavljen rast nezaposlenosti, da bi u travnju i svibnju bio zabilježen prosječni pad nezaposlenosti od 2,8 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙