FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIVŠI ZATOČENICI NACISTIČKIH LOGORA UPOZORAVAJU NA PORAST FAŠIZMA U RUSIJI

MOSKVA, 1. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Bivši židovski zatočenici geta inacističkih logora upozorili su u četvrtak u Moskvi na međunarodnojkonferenciji u povodu šezdesete obljetnice njihova oslobađanja naporast "fašizma" u Rusiji.
MOSKVA, 1. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Bivši židovski zatočenici geta i nacističkih logora upozorili su u četvrtak u Moskvi na međunarodnoj konferenciji u povodu šezdesete obljetnice njihova oslobađanja na porast "fašizma" u Rusiji.

"Fašistički pokreti i nacistički duh jačaju iz godine u godinu" u Rusiji koja je "pretrpjela goleme gubitke u ratu protiv fašizma", piše predsjednik Međunarodnog saveza Židova, bivši zatočenika fašizma, Efim Gologorski, u pozivu upućenom europskim i postsovjetskim vladama.

"Država i javnost ne nose se s tom pojavom kako bi trebale", nastavlja se u pismu kojega je presliku dobio AFP.

"Redarstvene snage pridaju veću pozornost borbi s manjim kaznenim djelima u gospodarstvu, nego borbi protiv organizacija fašista i nacista koji nose kravate", dodaje se u tekstu koji smjera na aferu s naftnom tvrtkom Jukos koji se našao na rubu stečaja zbog poreznih malverzacija.

"Danas, šezdeset godina kasnije, vidimo da međunarodna zajednica zanemaruje tragične pouke holokausta i Drugog svjetskog rata", požalili su se izaslanici na konferenciji.

Zadnjih godina u Rusiji je bilo više rasističkih napada, pa i sa smrtnim ishodom, na afričke studente, strane diplomate i kavkaske trgovce.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙