FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21.00 SAT

ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijestiemitiranih do 21.00 sat:
ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti emitiranih do 21.00 sat:

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader uputio je danas hrvatskom narodu i svim građanima Hrvatske čestitku u povodu Dana državnosti, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću. "Kad je 25. lipnja 1991. Hrvatski sabor donio Deklaraciju o proglašenju suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske, bio je to veliki povijesni dan za našu domovinu. Nakon njega slijedila su velika iskušenja. Svojim je ponosom, snagom i hrabrošću hrvatski narod, uz velike žrtve i odricanja, obranio svoju državu, poručio je Sanader.

VUKOVAR - U povodu Dana državnosti Savez hrvatskih društava u Sloveniji organizira biciklističku karavanu "Put prijateljstva Vukovar - Ljubljana", rečeno je tijekom današnjeg prijema čelnika Saveza kod vukovarskog gradonačelnika Vladimira Štengla. Ispraćaj biciklista iz Vukovara predviđen je za sutra u 9 sati ispred robne kuće Veleprometa u središtu grada. Po riječima predsjednika Saveza Ive Garića, u karavani sudjeluje 35 biciklista, a njihova vožnja, kako je rekao, nije vožnja iz znatiželje, nego priznanje i zahvalnost građanima Vukovara za patnju i žrtvu podnesenu za samostalnu Hrvatsku.

SISAK - Vijeće za ratne zločine Županijskog suda u Sisku danas je, zbog nedostatka dokaza o krivnji, nepravomoćnom odlukom oslobodilo dragovoljce i pripadnike MUP-a u Domovinskom ratu Stanislava Gavrona i Ivana Hubelića optužbe za smrt nepoznate civilne osobe u mjestu Poli kod Siska 5. travnja 1992. Sud im je ukinuo pritvor, u kojemu su bili točno godinu dana, i pustio ih na slobodu.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je danas predstavnike Islamske zajednice za Karlovačku županiju i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije koji su ga izvijestili o problemima s kojima se susreću stanovnici Topuskog, Cetingrada i Vojnića koji nemaju regulirano državljanstvo, priopćeno je iz Ureda predsjednika. Više od 140 stanovnika tih triju pograničnih gradova, a riječ je uglavnom o pripadnicima bošnjačke nacionalne manjine ili islamske vjeroispovijesti, zbog toga što nemaju regulirano državljanstvo Republike Hrvatske, nemaju temeljne uvjete za život i rad, rekli su predstavnici Islamske zajednice i Caritasa.

ZAGREB - Odvjetnici generala Ivana Čermaka i Mladena Markača opovrgnuli su danas tvrdnje tjednika "Globus" da je došlo do ozbiljnog sukoba između te dvojice haških optuženika, odnosno da je kako piše tjednik - "Čermak napao Markača, optuživši ga da je istražiteljima predao dokumente koji mu otežavaju obranu". "Nije istina da je došlo do ozbiljnog sukoba između generala Ivana Čermaka i Mladena Markača, te nije istina da je general Čermak napao generala Markača, niti se dvojica generala nalaze u ikakvom sukobu", stoji u današnjem zajedničkom priopćenju Čermakovih i Markačevih branitelja.

PULA - Odbor za referendum, osnovan u cilju sprječavanja daljnje prodaje istarskog zemljišta, kritizirao je župana Ivana Jakovčića da svojim postupcima sprječava ulaganje ozbiljnih investitora u Istru te da govori jedno, a radi drugo. Član Odbora Damir Radnić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare kako Odbor upozorava da je potreban stalan nadzor javnosti nad projektom "Brijuni Riviera", dokle god taj projekt vode, kako je rekao, "iskompromitirani ljudi, poput istarskog župana Ivana Jakovčića čije se nezakonite radnje i kaznene prijave povećavaju iz mjeseca u mjesec".

ZAGREB - U Koprivnici je danas potpisan prvi Ugovor o korištenju sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kojim je taj grad dobio oko 22 milijuna kuna za program sanacije odlagališta komunalnog otpada "Piškornica". Za očekivati je da će Grad Koprivnica u svemu postupati sukladno odredbama Ugovora o namjeni i načinu korištenja sredstava te da će projekt sanacije odlagališta biti uspješno realiziran, rekao je v.d. direktor Fonda Vinko Mladineo.

SPLIT - Iako je Ministarstvo financija prošloga tjedna od splitskog Županijskog državnog odvjetništva zatražilo povlačenje prijedloga za otvaranjem stečajnog postupka nad solinskom tvornicom azbestnih i cementnih proizvoda "Salonitom", Trgovački sud u Splitu donio je odluku o pokretanju stečaja jer Županijsko državno odvjetništvo zahtjev Ministarstva nije uzelo u obzir, potvrđeno je danas na Trgovačkom sudu. Županijsko državno odvjetništvo, naime, smatra kako podnesak Ministarstva financija o povlačenju zahtjeva za stečajem nema zakonsko uporište, za razliku od zahtjeva za pokretanjem stečaja podnesenog još prije tri godine.

PULA - U službenoj konkurenciji ovogodišnjeg Pula Film Festivala bit će prikazano osam hrvatskih filmova i isto toliko stranih filmova s Berlinskog i Cannskog filmskog festivala, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli umjetnički ravnatelj Festivala Tedi Lušetić i potvrdio da će predsjednik žirija biti producent i oskarovac Branko Lustig. Pedeset i prvi Pulski festival održat će se u Areni od 16. do 24. srpnja.

KRŠKO, 23. lipnja 2004. (Hina) - Recenzija francuske elektroprivrede EDF pokazala je da je program razgradnje i odlaganja nisko i srednje radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva iz Nuklearne elektrane Krško dobar, izvijestio je hrvatski ministar gospodarstva Branko Vukelić, nakon današnje sjednice Međudržavnog povjerenstava za praćenje provedbe ugovora između vlada Hrvatske i Slovenije o NE Krško. Program predviđa skladištenje nisko i srednje radioaktivnog otpada unutar nuklearke Krško do kraja njezina rada, a tada skladištenje ili izvoz otpada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙