FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MAĐARSKA U 2004. OČEKUJE 3,5 MLRD EURA IZRAVNIH STRANIH ULAGANJA

BUDIMPEŠTA, 7. srpnja 2004. (Hina/MTI) - Mađarska očekuje da će u ovojgodini privući 3,5 milijarde eura izravnih stranih ulaganja, kazao jemađarski ministar gospodarstva i transporta Imre Rethy.
BUDIMPEŠTA, 7. srpnja 2004. (Hina/MTI) - Mađarska očekuje da će u ovoj godini privući 3,5 milijarde eura izravnih stranih ulaganja, kazao je mađarski ministar gospodarstva i transporta Imre Rethy.

"Tijekom prva četiri mjeseca 2004. Mađarska je privukla ukupno 924 milijuna eura vrijednih izravnih stranih ulaganja", kazao je Rethy.

To ministarstvo pregovara s više od 20 kompanija oko provedbe nekoliko ambicioznih ulagačkih projekata u nadolazećim godinama. U okviru tih projekata Mađarska bi mogla do kraja godine dobiti 700 milijuna eura izravnih stranih ulaganja, kazao je Rethy.

Strani ulagači u Mađarsku kao glavne prepreke za gospodarski rast navode nedostatak kvalificirane radne snage i pretjeranu birokraciju, pokazala je najnovija studija mađarskog gospodarskog okruženja i vladine izvedbe.

Studija je obuhvatila visoke dužnosnike 240 inozemnih kompanija s interesom u toj zemlji. Prema riječima Miklosa Fehera, direktora za istočnu Europu tvrtke za marketinška istraživanja Synovate koja je sudjelovala u njezinoj provedbi, studija je pokazala da je polovica ispitanih kao glavne prepreke gospodarskom rastu navela nedostatak kvalificirane radne snage, dok ih je 62 posto navelo birokraciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙