FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ANDRIJA HEBRANG S ČELNICIMA IRSKIH DRŽAVNIH AGENCIJA ENTERPRISE IRELAND I INVESTMENT AND DEVELOPMENT AGENCY U DUBLINU

ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Potpredsjednik Vlade RepublikeHrvatske i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang sastaose tijekom posjeta Irskoj s čelnicima državnih agencija EnterpriseIreland i Investment and development Agency (Agencija za razvoj iulaganje) koje su zadužene za pomoć malom i srednjem poduzetništvu,promociju irskih ulaganja i trgovinu s inozemstvom te privlačenjestranih ulaganja u Irsku, priopćio je u petak Ured za odnose sjavnošću Vlade RH.
ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang sastao se tijekom posjeta Irskoj s čelnicima državnih agencija Enterprise Ireland i Investment and development Agency (Agencija za razvoj i ulaganje) koje su zadužene za pomoć malom i srednjem poduzetništvu, promociju irskih ulaganja i trgovinu s inozemstvom te privlačenje stranih ulaganja u Irsku, priopćio je u petak Ured za odnose s javnošću Vlade RH.

Irske državne agencije za razvoj gospodarstva i strana ulaganja spremne su pomoći Hrvatskoj u provedbi gospodarske reforme i privlačenju stranih investicija, ističe se u priopćenju. Irski su predstavnici istaknuli kako razumiju probleme s kojima se Hrvatska kao tranzicijska zemlja susreće u pokretanju gospodarstva, izrazivši veliku spremnost u pružanju pomoći Hrvatskoj kroz prijenos irskog iskustva i znanja.

Irska je strana upoznala potpredsjednika Vlade RH s velikim zanimanjem irskih poduzetnika za ulaganje u hrvatski turizam i druga područja, a u tom je kontekstu istaknut i velik porast turističkih posjeta irskih građana Hrvatskoj u protekle dvije godine.

Irsko-hrvatska poslovna udruga u Dublinu organizirat će 30. lipnja prvi seminar o ulaganju u nekretnine u Hrvatskoj, a za jesen se planira poseban seminar na kojemu će se irskim poduzetnicima ponuditi državna poduzeća koja su predviđena za privatizaciju.

Andrija Hebrang dogovorio je i intenzivnu razmjenu posjeta irskih gospodarskih stručnjaka Hrvatskoj i održavanje seminara na kojima bi irski stručnjaci prenosili svoja iskustva hrvatskim gospodarstvenicima.

Irski sugovornici čestitali su potpredsjedniku Vlade RH na dobivanju statusa kandidata Hrvatske za članstvo u EU te su istaknuli kako će to u velikoj mjeri popraviti odnos inozemnih gospodarstvenika prema Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙