FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ZA ODUGOVLAČENJE SUĐENJA MILOŠEVIĆU ODGOVORNI TUŽITELJI

ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - Za stalne odgode koje su predviđenosuđenje Miloševiću "rastegnule u dvogodišnji cirkus" nije krivSlobodan Milošević nego tužitelji koji su odlučili Miloševića optužitiza zločine u tri rata, umjesto u samo jednom, i pretvorili priličnojednostavan slučaj u golemi poduhvat, ocjenjuje u komentaru za TheScotsman Chris Stephen, autor knjige "Suđenje Slobodanu Miloševiću".
ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - Za stalne odgode koje su predviđeno suđenje Miloševiću "rastegnule u dvogodišnji cirkus" nije kriv Slobodan Milošević nego tužitelji koji su odlučili Miloševića optužiti za zločine u tri rata, umjesto u samo jednom, i pretvorili prilično jednostavan slučaj u golemi poduhvat, ocjenjuje u komentaru za The Scotsman Chris Stephen, autor knjige "Suđenje Slobodanu Miloševiću".

1999. godine, kada je Milošević prvi put optužen, iznesene su samo optužbe za zločine na Kosovu a da su se tužitelji držali tih optužbi suđenje bi do sada bilo gotovo a Milošević bi, gotovo sigurno, bio proglašen krivim, ocjenjuje Stephen podsjećajući da je umjesto toga glavna haaška tužiteljica Carla Del Ponte odlučila Miloševića optužiti i za zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

To nije samo utrostručilo opseg sudskog slučaja već je dodalo i nove komplikacije, piše Stephen i napominje kako je na Kosovu Milošević bio vrhovni zapovjednik snaga sigurnosti dok u Bosni i Hrvatskoj nije bio službeno povezan sa srpskim snagama te je dokazivanje njegove neslužbene povezanosti oduzelo mnogo vremena sudu.

Suđenje Miloševiću trebalo je najaviti vrijeme svjetskih suđenja za ratne zločine, no samo je izazvalo pitanje jesu li takva mega-suđenja izvediva, što su pitanja koja postaju još važnija s početkom suđenja Sadamu Husseinu, zaključuje Stephen u komentaru

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙