FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAAG: MINISTRI ŽUŽUL I ŠKARE OŽBOLT U NENAJAVLJENOM POSJETU HAŠKOM SUDU

DEN HAAG, 5. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatski ministar vanjskih poslovaMiomir Žužul i ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt doputovali su uponedjeljak poslijepodne u nenajavljeni radni posjet Haškom sudu(ICTY) gdje su se sastali s njegovim predsjednikom, sucem TheodoromMeronom i glavnom tužiteljicom Carlom del Ponte.
DEN HAAG, 5. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul i ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt doputovali su u ponedjeljak poslijepodne u nenajavljeni radni posjet Haškom sudu (ICTY) gdje su se sastali s njegovim predsjednikom, sucem Theodorom Meronom i glavnom tužiteljicom Carlom del Ponte.

Posjet je povezan s prošlotjednim Meronovim izviješćem Vijeću sigurnosti UN u kojem se kritički osvrnuo na sadašnju sposobnost hrvatskog pravosuđa za punu primjenu međunarodnih standarda u suđenjima za ratne zločine, a time i za najavljenu mogućnost preuizmanja nekih predmeta ICTY-a, kazali su članovi izaslanstva.

Uz ministre Žužula i Škare-Ožbolt u izaslanstvu su i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić te pomoćnik ministrice zadužen za suradnju s Haškim sudom Jakša Muljačić.

Hrvatsko izaslanstvo se po dolasku sastalo s glavnom tužiteljicom Carlom del Ponte, koja je ranije ocijenila da hrvatsko pravosuđe može preuzeti neke haške slučajeve a najavila je i prijedlog sudu da Hrvatskoj prepusti suđenje generalima Mirku Norcu i Rahimu Ademiju ako suci prihvate objedinjavanje njihovih optužnica.

Ministri Žužul i Škare Ožbolt najavili su izjavu za novinare nakon sastanka s Meronom, koji je u tijeku.

Šef hrvatske diplomacije je po dolasku rekao da je posjet Haagu koindicirao s njegovim boravkom u Bruxellesu te da je dogovoren prije nekoliko dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙