FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ODRŽANA PRVA SJEDNICA VIJEĆA ZA ZAŠTITU POTROŠAĆA

ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - Pod predsjedanjem ministra BrankaVukelića danas je u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništvaodržana prva sjednica Vijeća za zaštitu potrošača, a na njoj seraspravljalo o Nacrtu Nacionalnog programa zaštite potrošača koji jeizradilo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, priopćilo jeMinistarstvo.
ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - Pod predsjedanjem ministra Branka Vukelića danas je u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva održana prva sjednica Vijeća za zaštitu potrošača, a na njoj se raspravljalo o Nacrtu Nacionalnog programa zaštite potrošača koji je izradilo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, priopćilo je Ministarstvo.

Ovo je prvi puta da se na jednom mjestu okupio velik broj stručnjaka koji prate područje zaštite potrošača i koji su svojim dosadašnjim radom i aktivnostima doprinjeli razvoju tog područja u Hrvatskoj.

"Razina zaštite potrošača važan je pokazatelj razvoja svake zemlje. Vlada RH zalaže se za djelotvornu zaštitu potrošača kao osnovne stečevine demokratskog društva u funkciji osiguranja kvalitete života svih svojih građana, i stvaranjem ravnoteže između interesa gospodarskih subjekata i potrošača na tržištu RH", rekao je ministar Vukelić.

Vukelić je kazao i kako će sustav zaštite potrošača, kao i zadaće i opseg prioritetnih poslova biti obuhvaćeni Nacionalnim programom zaštite potrošača, koji predstavlja i dio mjera provedbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Njegov će sadržaj biti temelj za operativno djelovanje na području zaštite potrošača, za razdoblje od naredne dvije godine od njegovog donošenja.

Članovi Vijeća na sjednici su se očitovali o svojim prijedlozima i primjedbama na Nacrt te je dogovoreno da će Nacionalni program biti usvojen na sljedećoj sjednici Vijeća.

U sastavu Vijeća su, osim predstavnika resornog Ministarstva, predstavnici drugih ministarstava, udruga za zaštitu potrošača, Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i drugih institucija, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙