FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plaćanje računa za struju, plin i toplinsku energiju bez naknade i u FINA-i

ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Računi za potrošenu električnuenergiju, plin i toplinsku energiju bez naknade za platni promet od 1.srpnja će se osim u poslovnicama Hrvatske elektroprivrede (HEP) moćiplaćati i poslovnicama Financijske agencije (FINA).
ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Računi za potrošenu električnu energiju, plin i toplinsku energiju bez naknade za platni promet od 1. srpnja će se osim u poslovnicama Hrvatske elektroprivrede (HEP) moći plaćati i poslovnicama Financijske agencije (FINA).

Ugovor o tome potpisali su danas predsjednik Uprave FINA-e Đuro Popijač i predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak koji je istaknuo da je suradnja rezultat želja HEP-a da olakša i pojednostavi plaćanje računa za struju, plin i toplinsku energiju, ali i proširi broj mjesta na kojima će se plaćanje vršiti bez naknade.

Ova će usluga smanjiti troškove HEP-u, ali i svesti na minimum trošak za krajnje potrošače, posebice one kategorije građana kojima je naknada od minimalno 4,50 kuna po računu svakog mjeseca značajan izdatak, primjerice umirovljenicima, dodao je Mravak.

HEP-ovi će potrošači račune tako bez naknade moći plaćati u više od 180 poslovnica FINA-e širom Hrvatske, dok će, prema Popijačevim riječima, HEP istodobno dobiti servis koji mu omogućava precizni dnevni pregled svih uplata.

Dodao je kako, osim što je dobila najznačajnijeg korisnika ove usluge u Hrvatskoj, s obzirom da HEP ima oko dva milijuna klijenata, FINA na temelju ovog iskustva stječe i preporuku za njeno daljnje širenje.

Za sada ovaj servis FINA-e koristi 30-ak subjekata, primjerice Hrvatski telekom (HT), HTnet, Raiffeisen stambenom štedionicom te niz gradova i općina, a cilj je ovakvom uslugom obuhvatiti plaćanje cjelokupne komunalne infrastrukture, rekao je Popijač.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙