FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HRVATSKE AUTO-CESTE JOŠ NISU POTPUNO SPREMNE ZA DOČEK TURISTA

ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Ovog će se ljeta - po nekim prognozama- na hrvatsku obalu zaputiti veći broj turista nego prošle godine, aliće se - posebno tijekom vikenda - oni motorizirani naći u priličnonezavisnoj poziciji, konstatira Neue Zuercher Zeitung.
ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Ovog će se ljeta - po nekim prognozama - na hrvatsku obalu zaputiti veći broj turista nego prošle godine, ali će se - posebno tijekom vikenda - oni motorizirani naći u prilično nezavisnoj poziciji, konstatira Neue Zuercher Zeitung.

Hrvatski ministar prometa, razvoja i turizma Božidar Kalmeta bio je prisiljen potišteno priznati da auto-cesta između Zagreba i Splita ipak neće biti dovršena u roku pa se može očekivati da zastoji i veliko opterećenje prometa na hrvatskim auto-cestama neće biti bitno ublaženi, napominje zueriški list.

"To je loša vijest za sve sunca gladne istočne Europljane i turiste sjeverno od Alpi, koji na hrvatski Jadran ne namjeravaju doputovati preko sjeverne Italije, ali vrijedi samo za južni dio obale", naglašava NZZ.

"Naime, prije nekoliko dana za promet je otvoren posljednji nedovršeni dio auto-ceste Zagreb-Rijeka", podsjeća list, upozoravajući ipak da su građevinski radovi "očigledno previše žurno dokončani kako bi se stvorili uvjeti za prihvaćanje bujice Čeha, Poljaka, Balta, Bjelorusa, Ukrajinaca, Slovaka i Mađara koja će se sliti u smjeru Krka ili Istre" pa valja naknadno otkloniti greške.

Nažalost, željeznica ne može biti alternativa automobilu budući da novi nagibni vlakovi koje je nabavio HŽ još ne mogu prometovati na relaciji Zagreb-Split zbog neodgovarajuće pruge, dodaje zueriški list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙