FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: U POREČU ZABILJEŽEN NOVI SLUČAJ KRAĐE AUTOBUSA NJEMAČKIH PRIJEVOZNIKA

ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Usprkos policijskoj istrazi njemačkiautobusni poduzetnici Ignatz i Christa Gansneder, vlasnici autobusaukradenog s parkirališta jednog porečkog hotela, ne nadaju se dobrimvijestima, bilježi muenchenski list Merkurer Morgen.
ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Usprkos policijskoj istrazi njemački autobusni poduzetnici Ignatz i Christa Gansneder, vlasnici autobusa ukradenog s parkirališta jednog porečkog hotela, ne nadaju se dobrim vijestima, bilježi muenchenski list Merkurer Morgen.

Autobusno poduzeće Gansneder nudi putovanja na hrvatsku obalu još od 1978. godine i još nikada nije doživjelo krađu autobusa: "Za nas je to pravi šok", izjavljuje za list Ignatz Gansneder.

Nakon što je dovezao skupinu turista iz Weilheima i okolice, vozač je parkirao autobus na hotelskom parkiralištu ali je vozilo tijekom noći nestalo, navodi Merkurer Morgen.

Vlasnik Gansneder prijavio je krađu policiji da bi potom za potrebe istrage bio podvrgnut detektoru laži. Pritom su mu elektrode priključene na cijelo tijelo, što je ravnatelj policije u Weilheimu Hans Leinauer ocijenio "zanimljivom metodom saslušanja".

Istraga je odmah pokrenuta, što su Gansnederovi osjetili na vlastitoj koži pri povratku zamjenskim vozilom u Njemačkom: "Jedna je policijska kontrola nanjušila uspjeh u istrazi, zaustavila autobus i podvrgla bračni par oštroj provjeri", prenosi list.

"Posljednji trag autobusa iz Weilheima zabilježila je video-kamera u jednom tunelu u unutrašnjosti Hrvatske, koja ga je snimila u tri sata u noći, sat i pol vremena vožnje od mjesta krađe", napominje muenchenski list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙