FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene desete godišnje nagrade i stipendije Zaklade "Hrvoje Požar"

ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - Zaklada "Hrvoje Požar" Hrvatskogenergetskog društva dodijelila je danas desete jubilarne godišnjenagrade "Hrvoje Požar" za 2004. i to jedanaestorici najuspješnijihstručnjaka i studenata za doprinos razvitku energetike, a uručeno je ipet tradicionalnih godišnjih studentskih stipendija te Zaklade.
ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - Zaklada "Hrvoje Požar" Hrvatskog energetskog društva dodijelila je danas desete jubilarne godišnje nagrade "Hrvoje Požar" za 2004. i to jedanaestorici najuspješnijih stručnjaka i studenata za doprinos razvitku energetike, a uručeno je i pet tradicionalnih godišnjih studentskih stipendija te Zaklade.

Svečanost dodjele nagrada održana je u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti (HAZU), a po riječima predsjednika Zaklade Gorana Granića, nagrade su i prilika za podsjećanje na Hrvoja Požara koji je svojim vizionarstvom i stručnim radom ostavio dubok trag u hrvatskoj energetici.

Za stručni i znanstveni doprinos razvitku energetike ovogodišnju nagradu "Hrvoje Požar" dobili su Igor Dekanić, Stevo Kolundžić i Daria Karasalihović za knjigu "Stoljeće nafte - Veza između nafte, novca i moći koja je promijenila svijet".

Istu nagradu dobio je i Željko Bogdan sa zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Nagrada za unapređenje kvalitete okoliša, vezano uz energetske objekte, pripala je Ljubomiru Majdandžiću iz Hrvatske udruge za sunčevu energiju, dok je nagradu za popularizaciju energetike dobio mjesečnik Hrvatske elektroprivrede "HEP Vjesnik".

Među studentima nagrade za izvrstan uspjeh u studiju, koje sa sobom nose i novčani iznos od po 2.500 kuna, pripale su Bošku Peharu i Ivanu Vjeki Tomiću sa splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogoradnje te Grguru Tokiću sa zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Za Tokića je Granić kazao da je to najvjerojatnije "student stoljeća" toga fakulteta jer mu je prosjek ocjena 4,9, što je na tom studiju vrlo rijetko.

Za posebno zapažen diplomski rad iz područja energetike nagrade su dobili Hrvoje Keko, sa zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) i Predrag Marić, sa osječkog Elektrotehničkog fakulteta.

Pet godišnjih stipendija Zaklade "Hrvoje Požar", u mjesečnom iznosu od po 1.200 kuna, dobili su studenti Hrvoje Bator (sa zagrebačkog Rudarsko-geološko-naftnog fakuleta), Boris Gligorić (Elektrotehnički fakultet Osijek), Antun Ivan Kraljević i Slavica Robić (zagrebački FER) te Almir Sedić (Fakultet strojarstva i brodogradnje Zagreb).

U ime nagrađenih i stipendista zahvalio se Igor Dekanić, naznačivši da su nagrade ujedno obveza i podstrek za dalji stručni rad.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙