FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zaklada "Hrvatska bez mina" od osnutka 1999. prikupila više od 10 milijuna kuna

ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Zaklada za humanitarno razminiranjeHrvatske "Hrvatska bez mina" od svojeg je osnivanja u kolovozu 1999.do konca prošle godine raznim donacijama prikupila više od 10 milijunakuna, priopćeno je danas nakon konstituirajuće sjednice novog Upravnogodbora.
ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Zaklada za humanitarno razminiranje Hrvatske "Hrvatska bez mina" od svojeg je osnivanja u kolovozu 1999. do konca prošle godine raznim donacijama prikupila više od 10 milijuna kuna, priopćeno je danas nakon konstituirajuće sjednice novog Upravnog odbora.

Novac je uporabljen za finaciranje 15 projekata razminiranja ukupne površine 686.644 četvornih metara, zatim za pomoć žrtvama mina, kao potpora zananstveno-istraživačkim projektima i razvoj kapaciteta HCR-a, kaže se u priopćenju.

Na današnjoj sjednici razmotrena je nova donatorska strategija na nacionalnom i međunarodnom planu te mogućnost preustroja Zaklade u središnju hrvatsku agenciju za koordiniranje vladinog i nevladinog sektora u području donacija.

Imenovano je sedam novih članova Upravnog odbora, a za predsjednicu potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Zakladu je 17. kolovoza 1999. osnovao HCR, a njezin temeljni cilj je prikupljati novac za razminiranje, istraživanje novih tehnologija i pomoć žrtvama mina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙