FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LINZ: SESTRA JOERGA HAIDERA NA ČELU SLOBODARSKE STRANKE

LINZ, 3. srpnja 2004. (Hina) - Austrijska desničarska Slobodarskastranka (FPOe) u subotu je izabrala Ursulu Haubner, sestrukontroverznoga bivšeg čelnika Joerga Haidera na mjesto predsjednice itako se pomaknula još malo udesno.
LINZ, 3. srpnja 2004. (Hina) - Austrijska desničarska Slobodarska stranka (FPOe) u subotu je izabrala Ursulu Haubner, sestru kontroverznoga bivšeg čelnika Joerga Haidera na mjesto predsjednice i tako se pomaknula još malo udesno.

Ursuli Haubner 58 je godina, a izabrana je pod snažnim pritiskom svog brata, koruškog poglavara Joerga Haidera, sa 79 posto glasova na izvanrednom izbornom kongresu Slobodarske stranke u Linzu.

Sa 69,5 posto za njezinog je zamjenika izabran čelnik bečkog ogranka Slobodarske stranke Heinz-Christian Strache, također pripadnik desnog krila Slobodarske stranke.

Ursula Haubner je druga žena u povijesti FPOE-a koja je postala predsjednicom stranke. Prva je bila bivša austrijska zamjenica kancelara Susanne Ries-Passer koja je na izbornom kongresu 2002. godine dobila 90,8 posto glasova, otprilike samo mjesec dana prije nego je morala dati ostavku što je dovelo do prijevremenih parlamentarnih izbora u Austriji.

Slobodarska je stranka manji koalicijski partner u austrijskoj vladi u kojoj glavnu riječ vode narodnjaci. Narodna stranka pozdravila je 'jasni ishod' izbora Ursule Haubner izrazivši nadu da će se u iduće dvije godine s punom parom moći dalje raditi u saveznoj vladi.

Oporbene stranke - socijaldemokrati i zeleni smatraju da današnjom odlukom kriza u Slobodarskoj stranci nije okončana te da će se ona nastaviti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙