FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AUSTRIJA: BOLNI PORAZ SLOBODARSKE STRANKE NA EUROPSKIM IZBORIMA

BEČ, 13. lipnja 2004. (Hina) - Na izborima za Europski parlamentodržanim u nedjelju u Austriji, prema prvim nepotpunim i privremenimrezultatima objavljenima po zatvaranju birališta, najviše glasovadobila je oporbena Socijal-demokratska stranka (SPOe).
BEČ, 13. lipnja 2004. (Hina) - Na izborima za Europski parlament održanim u nedjelju u Austriji, prema prvim nepotpunim i privremenim rezultatima objavljenima po zatvaranju birališta, najviše glasova dobila je oporbena Socijal-demokratska stranka (SPOe).

SPOe je dobila je 33,4 posto glasova, nakon nje vladajuća Narodna stranka (OeVP) 32,9 posto, lista "Dr. Hans-Peter Martin - za pravu kontrolu u Bruxellesu" osvojila je 13,9 posto, stranka Zelenih (G) 12,6 posto a Slobodarska stranka (FPOe) 6,4 posto glasova, čime je izgubila 17 posto, objavila je Austrijska radio-televizija.

Malu prednost, kao što se i predviđalo na ovim izborima, dobila je Socijal-demokratska stranka, i zadržala sedam zastupničkih mjesta.

Narodna stranka sa šest izgubila je jedno zastupničko mjesto, a iznenađenje izbora je neočekivani uspjeh Hans-Petera Martina, koji se nadao jednom zastupničkom mjestu a dobio je dva.

Stranka Zelenih je zadovoljna jer je dobila drugi mandat.

Bolni poraz doživjela ja na ovim izborima Slobodarska stranka budući da je dobila samo jedno zastupničko mjesto što je ocijenjeno kao težak udarac za stranku Joerga Haidera.

Postotak izlaska na europske izbore u Austriji iznosi 41,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙