FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WACHAU: TRILATERALNI SASTANAK HRVATSKE, SLOVENIJE I AUSTRIJE

GOETTWEIG, 5. lipnja 2004. (Hina) - Na marginama europskog foruma"Wachau 2004." koji se od petka do nedjelje održava u samostanuGoettweig u Donjoj Austriji, u subotu je održan trilateralni sastanakHrvatske, Slovenije i Austrije na kojem su sudjelovali šefovidiplomacije te tri zemlje, Miomir Žužul, Dimitrij Rupel i BenitaFerrero-Waldner.
GOETTWEIG, 5. lipnja 2004. (Hina) - Na marginama europskog foruma "Wachau 2004." koji se od petka do nedjelje održava u samostanu Goettweig u Donjoj Austriji, u subotu je održan trilateralni sastanak Hrvatske, Slovenije i Austrije na kojem su sudjelovali šefovi diplomacije te tri zemlje, Miomir Žužul, Dimitrij Rupel i Benita Ferrero-Waldner.

Žužul je zaključio da je razgovor bio otvoren i prijateljski, kao i ukupno ozračje na 10. europskom forumu "Wachau 2004".

Na sastanku se razgovaralo o stanju u jugoistočnoj Europi, a dana je i potpora Hrvatskoj u približavanju EU.

"Izražena je potpora Hrvatskoj, a Austrija je uistinu predvodnik onih država koje daju snažnu podršku Hrvatskoj, njezinom pristupu u punopravno članstvo EU", izjavio je nakon sastanka Žužul.

Na pitanje je li se razgovaralo o ribolovno-ekološkoj zoni, Žužul je odgovorio da sa Slovenijom još uvijek nije postignuto razumijevanje oko svih elemenata.

Izrazio je nadu da će se to razjasniti, a što se tiče Austrije rekao je da je pozdravila odluku Hrvatske jer svaki korak koji je u europskom duhu i svako dogovaranje među susjedima Europa mora pozdraviti.

Također je dodao da ne očekuje da bi Slovenija mogla drugačije nastupiti nego podržati prijedlog zaključka Irske, predsjedavajuće zemlje EU, u kojem se predlaže da se podupre hrvatski status kandidata i datum za početak pregovora s EU.

"Ne očekujem da bi Slovenija mogla imati drugačiji stav, očekujem da će imati aktivnu ulogu kao i Austrija", rekao je ministar Žužul. Izrazio je nadu da će 17. i 18. lipnja za Hrvatsku biti povijesni, da dobro zvuči Europa 25-orice, no da se nada Europi 28-osmorice, s Hrvatskom.

Europski forum "Wachau 2004." nastavlja se i u nedjelju kada se očekuje sudjelovanje grčkog premijera Konstatinosa Karamanlisa i austrijskog saveznog kancelara Wolfganga Schuessela.

Na tom međunarodnom skupu u Donjoj Austriji sudjeluje više od 150 sudionika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙