FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U BARANJI I KOD VUKOVE GORICE UHVAĆENI ILEGALNI MIGRANTI

KARLOVAC/BELI MANASTIR, 2. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatska policijasinoć je kod Novog Nevesinja u Baranji uhvatila 12, a kod VukoveGorice šestoricu ilegalnih migranata koji su protjerani iz zemlje natri mjeseca i osuđeni na novčane kazne.
KARLOVAC/BELI MANASTIR, 2. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatska policija sinoć je kod Novog Nevesinja u Baranji uhvatila 12, a kod Vukove Gorice šestoricu ilegalnih migranata koji su protjerani iz zemlje na tri mjeseca i osuđeni na novčane kazne.

Petoricu državljana Srbije i Crne Gore albanske narodnosti i jednog državljana Albanije policija je zatekla na cesti kako pješače od Vukove Gorice prema Netretiću.

U Hrvatsku su, kako su izjavili na obavijesnom razgovoru, ušli 24. lipnja iz BiH, a prekršajnom sucu su kazali da su ih u Vukovu Goricu dovezle nepoznate osobe i ostavile.

Zbog ilegalnog boravka prekršajni sudac u Dugoj Resi Zdravko More ih je kaznio protjerivanjem iz zemlje u trajanju od tri mjeseca i na novčane kazne u rasponu od 900 do 1.200 kuna, ukupno s 5.200 kuna.

Nakon saslušanja sudac je Hini izjavio da ilegalni migranti nisu namjeravali ostati u Hrvatskoj, već da im je konačni cilj bila Italija.

Temeljem sporazuma o suradnji Hrvatske i BiH o predaji i prihvatu osoba čiji je boravak ilegalan sva šestorica će danas biti izručena u BiH na međunarodnom cestovnom prijelazu Maljevac.

Drugu skupinu ilegalnih migranata, 12 državljana Moldavije, belomanastirska policija otkrila je sinoć oko 23,30 sati kod mjesta Novo Nevesinje, doznaje se u PU osječko-baranjskoj.

Moldavci su došli iz smjera Torjanaca, a pretpostavlja se da su u Hrvatsku ilegalno ušli iz Mađarske. Nad njima je u tijeku kriminalistička obrada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙