FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HONG-KONG: 20 UHIĆENIH ZBOG ILEGALNOG GLEDANJA EURA 2004.

HONG KONG, 28. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Dvadeset je osoba uhićeno uHong Kongu zbog dekodiranja televizijskih programa koji su omogućavaliljubiteljima nogometa da prate Europsko prvenstvo, objavile su uponedjeljak tamošnje vlasti.
HONG KONG, 28. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Dvadeset je osoba uhićeno u Hong Kongu zbog dekodiranja televizijskih programa koji su omogućavali ljubiteljima nogometa da prate Europsko prvenstvo, objavile su u ponedjeljak tamošnje vlasti.

Racije su unazad dva tjedna provedene na brojnim lokacijama na kojima su se prodavale kartice za dekodiranje i dekoderi. Pronađena su ukupno 163 ilegalna dekodera, a 20 je osoba uhićeno u zajedničkoj akciji policije i telekomunikacijskih vlasti.

Ilegalni satelitski tanjuri i dekoderi vrlo su rašireni u Hong Kongu, a prodaju se po cijeni višestruko manjoj od pretplate na kabelski televizijski kanal Cabel TV, jedini koji u Hong Kongu pruža uslugu 'pay TV-a'.

Cabel TV je svega deset minuta prije početka prijenosa prve utakmice na Euru 2004. promijenio kod emitiranja čime je gledanje natjecanja onemogućio tisućama ljubitelja nogometa s ilegalnom opremom.

Inače, Europsko prvenstvo u Portugalu izuzetno je popularno i gledano u Hong Kongu, iako većina utakmica počinje tek oko tri sata ujutro po lokalnom vremenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙