FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD PROTJERAO DVOJICU IRANSKIH STRAŽARA

NEW YORK, 29. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Dvojica iranskih stražara uiranskoj misiji pri Ujedinjenim narodima protjerana su iz New Yorkaprema naredbi State Departmenta, objavili su u utorak diplomati UN-a.
NEW YORK, 29. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Dvojica iranskih stražara u iranskoj misiji pri Ujedinjenim narodima protjerana su iz New Yorka prema naredbi State Departmenta, objavili su u utorak diplomati UN-a.

Ta su dvojica uhvaćena kako čine stvari "nespojive s njihovim dužnostima", kako se obično opisuje špijunaža, kažu diplomati.

Stražari su otišli u zadnjih nekoliko dana. State Department priopćio je da su uhvaćeni kako promatraju savezni istražni ured (FBI) i videokamerom snimaju razne njujorške lokacije koje se smatraju osjetljivima.

Iran je osudio to protjerivanje. Novinska agencija IRNA prenijela je riječi glasnogovornika ministarstva vanjskih poslova koji je rekao da je taj potez nespojiv s diplomatskim normama i međunarodnim propisima te dodao kako će Teheran uložiti pritužbu State Departmentu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙