FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSIJEK: ZA SANACIJU ODLAGALIŠTA KOMUNALNOG OTPADA 21 MILIJUN KUNA

OSIJEK: ZA SANACIJU ODLAGALIŠTA KOMUNALNOG OTPADA 21 MILIJUN KUNAOSIJEK,2. srpnja 2004.(Hina) - Grad Osijek i Fond za zaštitu okoliša ienergetsku učinkovitost potpisali su danas ugovor o zajedničkomfinanciranju sanacije odlagališta komunalnog otpada "Lončaricavelika".
OSIJEK,2. srpnja 2004.(Hina) - Grad Osijek i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisali su danas ugovor o zajedničkom financiranju sanacije odlagališta komunalnog otpada "Lončarica velika".

Ukupna vrijednost investicije prelazi 21 milijun kuna, od čega Fond osigurava 8,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a ostatak grad Osijek iz svoga proračuna.

Osječki dogradonačelnik Zlatko Benašić kazao je kako se procjenjuje da bi sanacija ovoga odlagališta mogla potrajati od 2 do 2,5 godine jer se, kako kaže, takvi objekti moraju sanirati postupnu i uz svu potrebitu infrastrukturu.

Direktor Fonda Vinko Miladineo rekao je kako je ovaj ugovor dio projekta sanacije 126 odlagališta otpada u Hrvatskoj, od kojih je, kako kaže, uređeno svega njih pet te da se ove godine za sanaciju takvih odlagališta ukupno planira izdvojiti 155 milijuna kuna.

Dodao je kako će ovaj projekt trajati nekoliko godina, a da se do 2010. godine za projekte sanacije odlagališta te druge projekte gospodarenja otpadom i njegova zbrinjavanja, planira izdvojiti više od milijardu kuna.

Miladineo je kazao kako se procjenjuje da u Hrvatskoj ima između 2 i 3 tisuće "divljih odlagališta" otpada te da će se morati pristupiti i njihovoj sanaciji, te da će Fond ulagati i u projekte čistije proizvodnje, smanjivanja puštanja štetnih tvari u okoliš te ulaganja u obnovljive izvore energije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙