FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA PREDLAŽE ODLAGALIŠTE OTPADA ZA ČETIRI ŽUPANIJE

ZAGREB/VARAŽDIN, 21. lipnja 2004. (Hina) - Varaždinska županijapredlaže da se izgradi odlagalište otpada na kamenolomu Očuri kodLepoglave, a pokaže li se to mjesto prihvatljivim, na njemu bi semoglo izgraditi odlagalište za potrebe sjeverozapadne Hrvatske,priopćio je danas ured varaždinskog župana.
ZAGREB/VARAŽDIN, 21. lipnja 2004. (Hina) - Varaždinska županija predlaže da se izgradi odlagalište otpada na kamenolomu Očuri kod Lepoglave, a pokaže li se to mjesto prihvatljivim, na njemu bi se moglo izgraditi odlagalište za potrebe sjeverozapadne Hrvatske, priopćio je danas ured varaždinskog župana.

Varaždinska županija želi trajno riješiti problem odlaganja otpada, a na predloženom bi se mjestu, kako se ističe, moglo urediti odlagalište za potrebe Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Međimurske i Varaždinske županije. Time bi, dodaje se, sjeverozapadna Hrvatska na dulji rok dobila jedinstveno i po standardima Europske unije potpuno opremljeno i automatizirano odlagalište komunalnog otpada.

Predloženo mjesto, kamenolom nedaleko od Lepoglave, zasad se pokazalo kao najbolje, a izrađene studije pokazuju da bi se ondje na oko 40 tisuća četvornih metara iskoristive površine moglo odložiti od 70 do 100 tisuća tona otpada na godinu.

Pokaže li se dobrom studija utjecaja na okoliš i budu li pozitivna mišljenja ovlaštenih tijela, pristupilo bi se izmjenama i dopunama prostornog plana, raspisala bi se koncesija i provela javna rasprava, a počeo bi i složeni postupak radi dobivanja dozvola i mišljenja, ističe se u priopćenju.

Varaždinska županija očekuje da će projekt poduprijeti i Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, a ministrica Marina Matulović Dropulić, dodaje se u priopćenju, o svemu će biti obaviještena nakon razgovora s lokalnim vlastima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙