FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turjačani i dalje traže zatvaranje sinjskog komunalnog odlagališta

SINJ, 1. srpnja 2004. (Hina) - Stožer za zatvaranje komunalnog otpadaCetinske krajine u Mojanci danas je, nakon što je prošao šestomjesečnirok koji su dali nadležnim vlastima i komunalnom poduzeću, zaprijetioda će ponovno blokirati odlagalište ako ono u roku od 10 dana ne budezatvoreno.
SINJ, 1. srpnja 2004. (Hina) - Stožer za zatvaranje komunalnog otpada Cetinske krajine u Mojanci danas je, nakon što je prošao šestomjesečni rok koji su dali nadležnim vlastima i komunalnom poduzeću, zaprijetio da će ponovno blokirati odlagalište ako ono u roku od 10 dana ne bude zatvoreno.

Na sinjskom odlagalištu u Mojanci odlaže se kućni i ostali komunalni otpad s područja svih gradova i općina Cetinskog kraja osim Vrlike, koja ima vlastito odlagalište.

Žitelji sinjskog sela Turjaci postavili su prije šest mjeseci zahtjev nadležnim vlastima i komunalnom poduzeću da uklone odlagalište iz njihova susjedstva. Iako je komunalno poduzeće, uz pomoć posebno grada Sinja, u međuvremenu poduzelo odgovarajuće mjere na daljnjoj sanaciji i uređenju cijelog prostora odlagališta, Stožer za zatvaranje deponija, što su ga osnovali Turjačani, i dalje inzistira na njegovom zatvaranju, odnosno premještanju na drugu povoljniju lokaciju.

Stožer je dao rok od daljnjih 10 dana uz prijetnju da će ponovno doći do blokade. Na danas održanom sastanku predstavnika grada Sinja, komunalnog poduzeća i spomenutog stožera zaključeno je da se za 10 dana održi zajednički sastanak predstavnika svih gradova i općina Cetinskog kraja i stožera s predstavnicima Županije splitsko-dalmatinske i Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša radi dogovora o trajnoj lokaciji odlagališta Mojanka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙