FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIVIERA HOLDING OBJAVIO JAVNU PONUDU ZA BABIN KUK

ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Riviera holding iz Poreča danas je odDom holdinga kupila 66,3 posto dionica hotelskog kompleksa Babin Kukiz Dubrovnika za 190 kuna po dionici, a kako već od ranije ima udio uBabinom Kuku danas je Komisiji za vrijednosne papire najavila javnuponudu za otkup preostalih dionica, objavljeno je iz tvrtke Teneo,koja vodi odnose s javnošću za Rivieru.
ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Riviera holding iz Poreča danas je od Dom holdinga kupila 66,3 posto dionica hotelskog kompleksa Babin Kuk iz Dubrovnika za 190 kuna po dionici, a kako već od ranije ima udio u Babinom Kuku danas je Komisiji za vrijednosne papire najavila javnu ponudu za otkup preostalih dionica, objavljeno je iz tvrtke Teneo, koja vodi odnose s javnošću za Rivieru.

Riviera holding, naime, od početka godine ima oko 22 posto vlasništva u dubrovačkom Babinom Kuku, pa najnovijom akvizicijom ima udio od gotovo 89 posto udjela.

Kako se ističe u priopćenju, očekuje se da će nakon odobrenja javne ponude započeti otkup preostalih oko deset posto dionica sukladno odluci Komisije.

Riviera holding je jedno od najvećih hrvatskih hotelskih poduzeće koje na godišnjoj razini ostvaruje preko 2,5 milijuna noćenja. U hotelima i kampovima Riviera holding istovremeno može smjestiti oko 28 tisuća gostiju, a tržišna vrijednost tvrtke krajem 2003. iznosila je 533 milijuna kuna.

Riviera je prilikom prve kupnje udjela u Babinom Kuku najavila širenje izvan regionalnih okvira, a današnju akviziciju, kako se navodi, omogućili su dugoročni izvori financiranja za dugoročno investiranje širenja na dubrovačkom tržištu.

Babin Kuk je pak najveće dubrovačko hotelsko poduzeće koje je nakon godina slabih poslovnih rezultata, prošlu godinu prvi puta iskazalo dobit uz stalno povećanje prometa. Babin Kuk raspolaže sa pet hotela i jedinim autokampom na dubrovačkom području, a krajem prošle godine tržišna vrijednost društva iznosila je 247 milijuna kuna, navodi se u obavijesti koju prenosi tvrtka Teneo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙