FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KLARIĆ: SUTRA ĆE SE POČETI UGRAĐIVATI ODGOVARAJUĆI POKLOPCI U TUNELU ROŽMAN BRDO

ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Splitski Konstruktor-Inžinjeringsutra bi trebao početi zamjenjivati neodgovarajuće poklopce na šahtamau tunelu Rožman brdo, izjavio je danas predsjednik uprave tvrtkeAutocesta Rijeka-Zagreb Zoran Klarić.
ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Splitski Konstruktor-Inžinjering sutra bi trebao početi zamjenjivati neodgovarajuće poklopce na šahtama u tunelu Rožman brdo, izjavio je danas predsjednik uprave tvrtke Autocesta Rijeka-Zagreb Zoran Klarić.

Splitska će tvrtka ugraditi poklopce odgovarajuće težine u tunelu, u skladu s projektom, a nakon sezone zamijenit će i okvire poklopaca. Riječ je oko tridesetak poklopaca u tunelu Rožman brdo, kazao je Klarić u telefonskom razgovoru za Hinu.

Prošli petak se u tunelu Rožman Brdo dogodila prometna nesreća koju je prouzročio podignuti poklopac na šahti.

Istraga je, kaže Klarić, pokazala da su za tu nesreću odgovorni glavni izvođač radova, Konstruktor-Inžinjering, te Institut građevinarstva Hrvatske (IGH) koji je obavljao nadzor izgradnje tunela.

Splitska tvrtka nije se držala projekta i umjesto poklopaca na šahtama težine 120 kilograma, kako je bilo ugovoreno, ugradila je poklopce težine 30 kilograma.

Troškove ugradnje novih, odgovarajućih poklopaca na šahtama, koje mora izvesti u određenom roku, snosit će Konstruktor-Inžinjering, jer je u ugovoru koji je potpisan kada je splitska tvrtka izabrana za izvođače radova određeno da moraju ispraviti moguće nedostatke, kazao je Klarić.

Ta će tvrtka također morati nadoknaditi eventualne štete vozačima koje su mogle nastati zbog ugradnje poklopaca neodgovarajuće težine na šahtama, istaknuo je Klarić.

Prema njegovim riječima, Autocesta Rijeka-Zagreb neće podnositi krivične prijave protiv splitskog građevinara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙