FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Župan Komadina nezadovoljan cestogradnjom u Primorsko-goranskoj županiji

RIJEKA,29. lipnja(Hina) - Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina nadanašnjoj je redovitoj mjesečnoj konferenciji za novinstvo upozoriona, kako je ocijenio, nedopušteno nizak intenzitet cestogradnje napodručju te županije u odnosu na gradnju cesta od Zagreba premaDalmaciji.
RIJEKA,29. lipnja(Hina) - Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina na današnjoj je redovitoj mjesečnoj konferenciji za novinstvo upozorio na, kako je ocijenio, nedopušteno nizak intenzitet cestogradnje na području te županije u odnosu na gradnju cesta od Zagreba prema Dalmaciji.

Za autocestu Rijeka - Zagreb kazao je da je riječ samo o pola autoceste dodavši kako postoje sredstva za nastavak njezine izgradnje u punom profilu, barem na dionicama na kojima nema tunela ili vijadukata. Naveo je kako očekuje raspodjelu potrebnih sredstava za tu namjenu na saborskom zasjedanju u rujnu kada će se odlučivati o planu cestogradnje i finaciranja za sljedeće šestomjesečno razdoblje.

Komadina je pozvao nadležnog ministra Božidara Kalmetu i predsjednika Vlade Ivu Sanadera da se "provezu cestama od Novoga Vinodolskog do Zagreba te od graničnih prijelaza Rupe i Pasjaka do Rijeke kako bi se uvjerili u kakvom su stanju te ceste". Komadina je ustvrdio da loša kvaliteta tih cesta utječe na sigurnost prometa i turizam, kao jednu od glavnih hrvatskih gospodarskih grana.

Žuapan Komadina je također najavio da će županija osnovati fond za pomoć sportu, iz kojega bi bio isključen nogomet, a prvenstveno bi se odnosio na rukomet, košarku, odbojku i vaterpolo. U fondu bi se iz jedinica lokalne samouprave i dijelom gospodarstva trebalo prikupiti oko 10 milijuna kuna. Nagrađivali bi se uspjesi klubova pa bi se prvo mjesto u prvenstvu honoriralo s 400 tisuća kuna, drugo s 200, a treće sa 100 tisuća kuna. Time bi se, rekao je, otvorila mogućnost zadržavanja igrača koji su postigli takav uspjeh.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙