FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠTRAJK PREKINUO ISPORUKE STRUJE U ZRAČNU LUKU U BORDEAUXU

PARIZ, 29. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Samo nekoliko sati prijeglasovanja u parlamentu o djelomičnoj privatizaciji francuskogenergetskog sektora, prosvjedna akcija zaposlenih u sektoru električneenergije prekinula je danas isporuke struje do jedne od glavnihfrancuskih zračnih luka i nekoliko tvornica.
PARIZ, 29. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Samo nekoliko sati prije glasovanja u parlamentu o djelomičnoj privatizaciji francuskog energetskog sektora, prosvjedna akcija zaposlenih u sektoru električne energije prekinula je danas isporuke struje do jedne od glavnih francuskih zračnih luka i nekoliko tvornica.

Radnici državnog energetskog koncerna EDF prosvjedovali su prekidom dovoda električne energije do zračne luke u Bordeauxu, kao i tvornica Dassault Aviation i Sogerma.

Francuski bi parlament danas trebao glasovati o prijedlogu zakona kojim bi se državna tvrtka EDF predala u ruke privatnim vlasnicima te otvorilo francusko tržište energetskih usluga drugim tvrtkama. Očekuje se da će taj prijedlog biti usvojen.

Sindikalni dužnosnici pozvali su radnike na mobilizaciju u velikom broju u znak protesta zbog "povijesnog značenja" planiranih reformi toga sektora.

Radnici strahuju da bi privatizacija te industrije dovela do gubitaka radnih mjesta i dovela u pitanje njihov zaštićeni status državnih zaposlenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙