FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠTRAJK U NORVEŠKOJ POPRIMA VEĆE RAZMJERE

OSLO, 23. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Norveški sindikat zaposlenih unaftnoj industriji danas je objavio da će se šestodnevni štrajk odnedjelje proširiti na oko četvrtinu ukupne proizvodnje te zemlje,odnosno da će se proizvoditi 715 tisuća barela manje nafte dnevno.
OSLO, 23. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Norveški sindikat zaposlenih u naftnoj industriji danas je objavio da će se šestodnevni štrajk od nedjelje proširiti na oko četvrtinu ukupne proizvodnje te zemlje, odnosno da će se proizvoditi 715 tisuća barela manje nafte dnevno.

Vlada tog trećeg po veličini svjetskog izvoznika nafte objavila je kako taj prekid u proizvodnji, koji za sada pogađa 375 tisuća barela nafte dnevno, smatra zabrinjavajućim ali da još neće intervenirati kako bi okončala štrajk.

Sindikat OFS, koji se bori za bolje mirovinske sheme i radnička prava za radnike na naftnim platformama, objavio je da će se štrajku 27. lipnja u ponoć pridružiti naftna polja koja crpe 260 tisuća barela nafte dnevno.

OFS i sindikat Lederne, koji zajedno organiziraju radnike na naftnim platformama uključene u proizvodnju, bušenje i opskrbu, objavili su da će se štrajku pridružiti Norsk Hydrovo naftno polje Heimdal, te Statoilovo Norne.

"Štrajk se nastavlja. Heimdal i Norne će od ponedjeljka biti zatvoreni", kazao je glasnogovornik OFS-a Bjorn Tjessem. Štrajk je izazvao rast cijena nafte na svjetskom tržištu, pri čemu je cijena sirove nafte marke Brent na tržištu u Londonu porasla na 35,83 dolara za barel.

Štrajk bi se već danas trebao proširiti s 375 na 455 tisuća barela manje proizvedene nafte dnevno, kada u ponoć dođe do najavljene obustave rada na ExxonMobileovom naftnom polju Ringhorne, koje crpi 80 tisuća barela nafte dnevno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙