FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠTRAJK ZAPOSLENIKA FRANCUSKIH KOMUNALNIH PODUZEĆA POČEO ISKLJUČIVANJEM STRUJE POLITIČARIMA

PARIZ, 15. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Zaposlenici francuskih komunalnihpoduzeća u utorak su prekinuli opskrbu električnom energijomnekolicini francuskih političara u Parizu, nakon čega su počeli štrajkzajedno s nekoliko tisuća kolega, želeći na taj način izrazitinezadovoljstvo vladinim planovima o privatizaciji dijela tvrtki zadistribuciju električne energije i plina u vlasništvu države.
PARIZ, 15. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Zaposlenici francuskih komunalnih poduzeća u utorak su prekinuli opskrbu električnom energijom nekolicini francuskih političara u Parizu, nakon čega su počeli štrajk zajedno s nekoliko tisuća kolega, želeći na taj način izraziti nezadovoljstvo vladinim planovima o privatizaciji dijela tvrtki za distribuciju električne energije i plina u vlasništvu države.

Nakon što su čelnici sindikata kasno u ponedjeljak pozvali na 24-satni štrajk, prosvjednici su isključili struju predsjedniku centrističke stranke UDF Francoisu Bayrouu i direktoru udruge zaposlenika MEDEF Ernestu-Antonineu Selliereu, te još nekim političarima.

Osim toga, privremeno je prekinuta opskrba električnom energijom u oko 10.000 domaćinstava u južnome departmanu Lot, a javna rasvjeta ugašena je u nekliko većih gradova poput Limogesa i Cahorsa.

Prošloga četvrtka ulicama Pariza prosvjedovalo je oko 5.000 zaposlenih u komunalnim službama prosvjedujući zbog planova francuskog ministra financija Nicolasa Sarkozyja o privatizaciji 30 postotnog udjela tvrtke EDF za elektrodistribuciju i tvrtke GDF za distribuciju plina, u državnom vlasništvu, do proljeća 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙