FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠTRAJK RADNIKA U NORVEŠKOJ NAFTNOJ INDUSTRIJI

OSLO, 18. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Radnici na četiri norveške naftneplatforme u Sjevernom moru danas su započeli sa štrajkom, objavila jetamošnja novinska agencija NTB.
OSLO, 18. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Radnici na četiri norveške naftne platforme u Sjevernom moru danas su započeli sa štrajkom, objavila je tamošnja novinska agencija NTB.

Ukupno štrajka 270 radnika. Jedna od platformi zahvaćenih štrajkom je naftno polje Snorre, kojim upravlja Statoil i koje proizvodi 300 tisuća barela sirove nafte dnevno.

Posljednji pokušaji posrednika u sprječavanju štrajka nisu uspjeli. "Nije bilo moguće predložiti sporazum oko kojega bi se složile obje strane", kazala je državna posrednica Elisabeth Stenwig za NTB.

Sindikat radnika u naftnoj industriji (OFS) koji okuplja nekih 2.200 radnika zahtijeva jasnija pravila vezana uz prava na mirovinu. Norveški savez naftne industrije (OLF) te je zahtjeve međutim odbacio, uz objašnjenje da su znatno dalekosežnija od nedavnog sporazuma s norveškim Sindikatom radnika u naftnoj i petrokemijskoj industriji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙