FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: Za parlamentarne izbore prijavile se 33 stranke i udruge

PRIŠTINA,25.lipnja.2004(Hina) - Za druge parlamentarne izbore naKosovu koji će se održati 23. listopada prijavilo se 33 političkihstranaka i udruga iz svih etničkih zajednica, dakle Albanaca, Srba,Turaka, Bošnjaka, Gorana, Roma i Aškalija.
PRIŠTINA,25.lipnja.2004(Hina) - Za druge parlamentarne izbore na Kosovu koji će se održati 23. listopada prijavilo se 33 političkih stranaka i udruga iz svih etničkih zajednica, dakle Albanaca, Srba, Turaka, Bošnjaka, Gorana, Roma i Aškalija.

Izborno povjerenstvo je uz ostalo objavilo da se do zakonskog roka, koji je istekao u četvrtak u ponoć, prijavila i koalicija "Snaga Srbije-Spot".

Najjača srpska koalicija "Povratak", koja sada u kosovskom parlamentu ima 22 zastupnika, još nije odlučila hoće li sudjelovati ili bojkotirati izbore, iako je službeno prošao rok za prijavu. Predstavnik koalicije Oliver Ivanović izjavio je, nakon razgovora sa srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom, da će odluka o sudjelovanju na izborima ovisiti o stavu međunarodne zajednice prema zahtjevima Vlade Srbije o teritorijalnoj autonomiji i decentralizaciji vlasti na Kosovu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙