FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SOLANA DOPUTOVAO NA KOSOVO

PRIŠTINA,7.lipnja.2004(Hina) - Visoki predstavnik Europske unije zavanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana doputovao je u ponedjeljaku jednodnevni radni posjet Kosovu, a odmah po dolasku posjetio jeKosovo Polje, nedaleko Prištine, poprište ožujskih nemira irazaranja.
PRIŠTINA,7.lipnja.2004(Hina) - Visoki predstavnik Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana doputovao je u ponedjeljak u jednodnevni radni posjet Kosovu, a odmah po dolasku posjetio je Kosovo Polje, nedaleko Prištine, poprište ožujskih nemira i razaranja.

Solana je pozdravio napore kosovske Vlade na obnovi razorenih objekata ocijenivši međutim da taj proces ide vrlo sporo te istaknuvši da ga treba okončati do rujna kako je i najavljeno.

Visoki predstavnik Europske unije počeo je potom u Prištini razgovore u sjedištu UNMIK-a s civilnim upraviteljom UN-a na Kosovu u ostavci Harri Holkerijem, a tijekom dana će se susresti i s predsjednikom Kosova Ibrahim Rugovom, premijerom Bajram Rexhepijem, predsjednikom parlamenta Nexhatom Dacijem i političkim predstavnicima Kosova, te s najvišim predstavnicima KFOR-a, kako bi se upoznao s aktualnom sigurnosnom i općom političkom situacijom na Kosovu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙