FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNATOČ PROTIVLJENJIMA KOSOVSKIH INSTITUCIJA SRPSKI PREDSJEDNIČKI IZBORI I NA KOSOVU

PRIŠTINA,11. lipnja 2004.(Hina) - Srbijanski predsjednički izboriponovno se održavaju i na Kosovu, unatoč protivljenju kosovskihinstitucija i većinskog albanskog naroda, a predstavnica Centra zaslobodne i demokratske izbore u Srbiji za Kosovo (CeSID) Milena Jakšićpriopćila je u petak kako će na 241 biračkom mjestu u pet okruga naKosovu pravo glasa imati 97.546 birača.
PRIŠTINA,11. lipnja 2004.(Hina) - Srbijanski predsjednički izbori ponovno se održavaju i na Kosovu, unatoč protivljenju kosovskih institucija i većinskog albanskog naroda, a predstavnica Centra za slobodne i demokratske izbore u Srbiji za Kosovo (CeSID) Milena Jakšić priopćila je u petak kako će na 241 biračkom mjestu u pet okruga na Kosovu pravo glasa imati 97.546 birača.

Na Kosovu te izbore ocijenjuju izborima koji se događaju u susjednoj zemlji.

Kako je objavljeno, najviše birača je u Kosovsko-mitrovačkom okrugu - 46.825, potom u Kosovskom 29.899, Kosovsko-pomoravskom - 18.879, Prizrenskom 1.034 i Pećkom 909 birača.

CeSID će tijek i regularnost glasovanja pratiti uz pomoć 329 promatrača, a njegovi mobilni timovi će obilaziti biračka mjesta gdje ne budu imali stalne promatrače, rekao je koordinator CeSID-a za Kosovo Oliver Vezmar.

Izborni materijal je već distribuiran do biračkih mjesta na Kosovu, u čemu su pomogli pripadnici KFOR-a i UNMIK-a, koji nisu ove izbore ni zabranili ali nisu ni njihovi organizatori, a da li će u nedjelju osigurati glasače još se ne zna, podvukla je Jakšić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙