FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OESS O IZBORIMA NA KOSOVU

PRIŠTINA, 1. lipnja 2004. (Hina) - Organizacija parlamentarnih izborana Kosovu, najavljenih za 23. listopada, prvi put od dolaskameđunarodnih misija na Kosovu neće biti u isključivoj ovlasti OESS-a,već i tajništva Središnjeg izbornog povjerenstva, priopćeno je uutorak u Prištini.
PRIŠTINA, 1. lipnja 2004. (Hina) - Organizacija parlamentarnih izbora na Kosovu, najavljenih za 23. listopada, prvi put od dolaska međunarodnih misija na Kosovu neće biti u isključivoj ovlasti OESS-a, već i tajništva Središnjeg izbornog povjerenstva, priopćeno je u utorak u Prištini.

U ovlasti OESS-a ostaju birački popisi, glasovanje izvan Kosova, registracija političkih stranaka, prebrojavanje glasačkih listića i objavljivanje službenih rezultata, kao i sprječavanje i otklanjanje izbornih prijevara.

Središnje izborno povjerenstvo bit će zaduženo za obuku za izbore, koordinaciju izbornih aktivnosti na terenu, potvrđivanje političkih subjekata te nadgledanje i javno informiranje o izbornim aktivnostima.

OESS je krajem prošle godine započeo proces prijenosa ovlasti vezanih za izbore na kosovske institucije.

Održavanje demokratskih izbora je jedan od osam "Standarda za Kosovo" čije ispunjenje traži Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙